Selecteer een pagina

Huur mij in

Yep, deze keer écht. Ik ben te huur. En niet als ‘trendwatcher‘ dus.

Eerst even de korte versie

Het is nogal een lang verhaal dus als je daar geen tijd voor hebt hier de korte versie: ik geef zakelijk advies in de breedste zin van het woord, zowel in trajecten als losse sessies. Ik zoek naar de meest simpele en toepasbare oplossingen. Kennismaking is gratis, want het moet klikken én we moeten beiden het nut van een traject samen in zien. Mail naar richard@theuws.com en we spreken iets af.

Verder met de langere versie:

Open gesprekken met eerlijke adviezen

Ik geloof dat iedereen continu met uitdagingen kampt, zowel zakelijk als privé. Ik wel in ieder geval. Het helpt als je daarover met mensen praat.

Voor ondernemers en managers ligt dat vaak wat gevoeliger; vrienden die zelf geen bedrijf of leidinggevende functie hebben begrijpen vaak dingen niet (“Jij verdient toch zat man, met je eigen bedrijf!!” enzo), bij je ondernemersvereniging of businessclub praat je ook niet zomaar overal over (je wil per slot van rekening wel zaken blijven doen met die mensen), en dan wordt het lastig.

Eigenlijk wil je praten met iemand die het aandurft om je eerlijke en misschien wel harde feedback te geven. Iemand met kennis uit de praktijk, die zelf ook met (misschien wel vergelijkbare) uitdagingen zit, of zat.

Ben ik dat? Niet voor iedereen.

Ja, misschien wel. Misschien ook niet. Het moet in ieder geval klikken. Mocht je er zelf niet uitkomen en behoefte hebben aan een ervaren sparringspartner, dan zou ik dat dus kunnen zijn.

Er is maar 1 manier om dat zeker te weten, en dat is als we eens kennismaken en een open gesprek voeren. Aan het einde van dat gesprek weten we vanzelf of het nut heeft om samen een traject aan te gaan. Zo niet, dan hebben we elkaar beter leren kennen en is ons beider netwerk weer wat verder uitgebreid. Kennismaken kost natuurlijk niets.

Win-win situatie lijkt me, toch?

Wat ik je kom vertellen.

Daar kan ik simpel over zijn: in eerste instantie echt HELEMAAL niets. Ik kom luisteren. Van daaruit zien we wel.

Ik ben geen ‘coach’ met een ‘coachingspraktijk’ die je ‘7 gewoontes’ aan gaat leren die je ‘succes gaan brengen’. Daar geloof ik niet in. Geen wollige anekdotes over onbereikbare figuren die iets bereikt hebben wat tot de verbeelding spreekt.

Praktische verhalen met adviezen waar je ook écht iets mee kunt, daar gaan we voor. Simpele oplossingen, ja of nee. Normaal doen.

Waarover je met mij kunt praten?

Dat is eigenlijk best breed. De gesprekken die ik voer hebben vaak te maken met internet, sales, marketing, personeelsbeleid, waar mensen naartoe willen met hun onderneming enzovoorts.

Ik heb wat voorbeelden en beschrijvingen op een rijtje gezet op deze pagina.

Als je zelf al een idee hebt waar je wel hulp bij kunt gebruiken dan kun je me dat gewoon voorleggen. Als je nog denkt “ik moet iets maar ik weet niet wat” dan proberen we er samen achter te komen.

Voor specifieke verregaande oplossingen kan ik je vaak doorverwijzen naar specialisten in mijn netwerk met een bewezen track record.

Waarom ik dat denk te kunnen?

Nou, ik doe het al jaren, en steeds vaker. De mensen die ik al hielp komen namelijk vaak terug 🙂

Sterker nog, de belangrijkste reden dat ik deze dienst in het leven geroepen heb is op verzoek van een aantal ‘klanten’, die nooit ‘mochten betalen’ voor mijn (deze) diensten.

“Ach, dan bestel je toch wat bij mijn bedrijf.” zei ik voorheen, tot er verschillende mensen aan me vroegen of ik het toch niet gewoon als losse dienst aan wilde gaan bieden.

Je hebt nou eenmaal niet meerdere keren per jaar bedrijfskleding nodig (als je bij ons bestelt tenminste niet haha), en als ZZP-er hoef je ook geen vrachtwagen vol relatiegeschenken.

Een prijskaartje maakt het daarom makkelijker voor iedereen om mij in te schakelen.

En hoe ziet dat prijskaartje eruit dan?

Nou, dat ligt er maar net aan wat je van me wil. Kennismaken (door middel van een kennismakingsgesprek) kost in ieder geval helemaal niets

Daarna besluiten we of we samen verder gaan, en zo ja, waarmee.

  • Een kortlopend traject van 3 maanden met 4 gesprekken (gemiddeld 90-120 minuten per keer) en ondersteuning via alle moderne communicatiemiddelen (mail, whatsapp enzovoorts) zit op € 950,- excl btw
  • Een intensiever traject van 12 maanden met 8-12 gesprekken, afhankelijk van wat nodig is, en dezelfde ondersteuning is € 2150,- excl btw
  • Losse sessies (gemiddeld 90-120 minuten) om een specifieke kwestie te bespreken zijn € 280,- excl btw inclusief samenvatting/terugkoppeling per mail
  • Maatwerk; als we besluiten om het heel anders te gaan doen.
  • Uurtje/Factuurtje; in principe werk ik liever niet op deze basis, maar mocht het voor je businessplan / budgettering noodzakelijk zijn om mijn uurtarief op te nemen dan is dat € 150,- excl. btw

Wat vonden anderen al van mijn hulp?

Zoals gezegd help ik al jaren verschillende mensen, hier kun je lezen wat zij er van vonden (en vraag ze ook gerust om hun ervaring met mijn ‘werkwijze’).

“Ik heb al 3 dikbetaalde coaching-trajecten gedaan en die waren serieus allemaal kut. Met jouw adviezen kan ik tenminste direct concreet aan de slag.”

Stijn Oomen – Restaurant Nu

“Richard was direct “to the point”, ging naar de kern van de zaak en wond nergens een doekje om. Als hij iets dom vindt, dan zegt hij dat ook! Oke… het was soms effe zweten maar deze gesprekken had ik zo nodig. Het zette mij aan om serieus na te denken over mijn verdere plannen.
Ik kan dan ook terug kijken op zeer waardevolle interacties. Bewust worden in dat wat je doet is voor iedere ondernemer een uitgelezen kans. Als je kiest voor Richard, dan kies je voor een adviseur die “echt advies” geeft!”

Monique Warmoeskerken – ForBrains

“Richard ken ik eigenlijk al jaren en ik weet niet zo goed meer hoe het begonnen is. Zowel gezellig ouwehoeren als op zakelijk gebied een fijn contact geweest vooral tijdens en rondom evenementen. Vanwege zijn veelzijdigheid en ervaring is hij voor mij iemand waar ik vanzelf contact mee zoek als ik op zakelijk gebied eens een ongezouten mening nodig heb of advies zoek. Onlangs had ik wat advies nodig voor een start-up en automatisch denk ik aan hem om dan even contact mee te zoeken. Ik vertrouw Richard en vind hem bovenal een aardige en fijne vent!”

Tineke de Mug – Freelance Evenement Productie

“Er zijn weinig mensen waarmee je onuitgevoerde plannen kunt bespreken, die een feedback geven waaraan je echt wat hebt. Jij bent in ieder geval èèn van die weinige. Succes.”

Martijn Kapaan – Martijn Kapaan Bouw & Onderhoud

“Toen ik voor mezelf begon wist ik in principe niks van ondernemen. Richard heeft mijn plan bekeken, kritische vragen gesteld en praktische middelen gegeven waar ik mee aan de slag kan. Het fijne van Richard is dat hij niet aan bullshit doet.

Geen vage, zweverige of loze woorden. Gewoon echt, oprecht advies en dus ook echt kritische vragen waar je echt wat aan hebt. Daarnaast is het op zichzelf al motiverend en geruststellend als iemand met een goedlopend bedrijf en veel ervaring de tijd wil nemen om je van zo goed mogelijk advies te voorzien.”

Lisa Gritter – Lisa in LaLaLand

Weet je genoeg en wil je kennismaken?

Mail me op richard@theuws.com of bel me (tijdens kantooruren) op 0497 555 320. Natuurlijk ben ik ook mobiel bereikbaar, stuur me gerust een mailtje als je liever direct privé contact met me hebt.

Toch liever eerst wat meer weten?

Laat ik dan wat meer over mezelf vertellen, zodat je een iets breder beeld van me hebt.

In den beginne…

Ik ben opgegroeid in een bedrijf aan huis, met 50 werknemers. Door een koerskeldering waren dat er opeens geen 50 meer, maar 1. Ik denk dat ik een jaar of 7 was in die tijd. Mijn vader heeft zijn bedrijf opnieuw van de grond af opgebouwd en heeft het op een mooie leeftijd weten te verkopen om te gaan genieten. Ik heb veel van hem geleerd.

Ik heb een aardig turbulente jeugd gehad. Daar vertel ik je gerust meer over, maar niet op deze plek dus. In ieder geval heb ik alleen een diploma van de Moedermavo. Toen ik midden in de 20 tot rust kwam ben ik gaan werken en heb ik tegen wil en dank carrière gemaakt. Ik vond een hele leuke vrouw, waarmee ik hele leuke kinderen heb, en we begonnen een bedrijfje, voor de hobby.

Ons bedrijf

In 2003 was dat, onze dochter was op 15 april geboren en omdat we niet persé op vakantie hoefden hebben we ons vakantiegeld geinvesteerd. De kickoff was een BBQ in de tuin met een paar vrienden die ons enorm geholpen hebben om te kunnen starten (waarvoor ik ze nog allemaal ENORM dankbaar ben).

We begonnen als kledingmerkje (jaja, shirtjes met vlammen & doodskoppen), tot vrienden vroegen of we ook merchandise voor hun band konden maken. Van daar was de stap naar promotiemiddelen/merchandise voor ‘iedereen’ niet zo groot (die vrienden hadden ook promotiemiddelen en kleding nodig voor de bedrijven waar ze werken), en dat is wat we ondertussen dus voornamelijk doen.

Nu, ruim 15 jaar later, kan ik wel zeggen dat we dat goed gedaan hebben. We zitten nu met z’n zevenen op kantoor, hebben iedere dag plezier en groeien ieder jaar stabiel en rustig door, allemaal nog steeds van dat vakantiegeld in 2003. We zijn financieel gezond, maar nog veel belangrijker; we hebben het naar onze zin.

Een beetje meer over mij

Je hebt vast al gezien dat ik er niet echt als een ‘zakenman’ uitzie. Ik hou van punk, rock en metal, en hou me daar al zowat mijn hele leven mee bezig. Vroeger regelde ik wel eens een optreden hier en daar, en op Dynamo Open Air heb ik gewerkt als backstage security.

In 2009 deed ik mee aan de zibb Business Challenge, won die, en mocht me heel 2010 ‘creatiefste ondernemer van Nederland’ noemen. Oh en ik heb daar ook mijn eerste presentatie gegeven, grote ramp natuurlijk, maar ondertussen ben ik er wat beter in. Je kunt me dus ook inhuren als spreker tegenwoordig.

Door mijn brede achtergrond kom ik met allerlei mensen in aanraking; van artiesten uit binnen- en buitenland tot mensen uit de top van grote bedrijven.

Ik houd mezelf het meest bezig met de kwaliteit van mijn leven, en de levens van de mensen om mij heen. Die gaat voor mij boven alles namelijk. Met die filosofie leid ik ons bedrijf, en leef ik mijn leven.

Dus, kennismaken?

Mail me op richard@theuws.com of bel me (tijdens kantooruren) op 0497 555 320. Natuurlijk ben ik ook mobiel bereikbaar, stuur me gerust een mailtje als je liever direct privé contact met me hebt.

Twijfel je nog altijd? Dan kun je eventueel nog mijn veelgestelde vragen lezen…