Selecteer een pagina

Mijn vrienden weten dat ik met liefde en plezier tijd maak om ze ergens bij te helpen. Of dat nu om een verhuizing gaat (al gaat het sjouwen me tegenwoordig wat lastiger af, of nie Tom?), wat tips voor hun website, hun businessplan doornemen of feedback op hun CV en eventueel sollicitatiebrief (die heb ik de afgelopen 11 jaar al aardig wat gezien).

Of ik dan overal verstand van heb? Mwah, weet ik niet. Ik heb geen titel voor mijn naam die zegt hoe lang ik op school heb gezeten (moedermavo staat een beetje raar he?), maar ik ben slim genoeg om te weten dat ik niet alles weet. Wat ik wel heb, is een eerlijke en ongezouten mening, en die deel ik graag (ja lieve facebookvriendjes, ik weet het, soms misschien iets TE graag). Als je me een demo van je band laat horen en ik vind het kut, dan zeg ik dat ik het kut vind.

Daarnaast heb ik dus ondertussen al ruim 15 jaar een leidinggevende functie en ben 11 jaar zelfstandig ondernemer, waarbij er ook aardig wat bulten in de weg hebben gezeten, zowel zakelijk als privĂ©. Een soort van ‘ervaringsdeskundige’ kan ik mezelf wel noemen.

Oh, en ik lees veel. Gave boeken. Over ‘beter leven’, ‘meer kwaliteit’, ‘menselijk ondernemen’, ‘samenwerken’, al dat spul. Ik ben er gek op (als je tips hebt, zet ze in de comments!).

Mijn vrienden weten het… Nu de rest nog.

Maar goed, mijn vrienden weten dat dus. Mijn kennissen ‘durven er soms op te gokken’ dat ik er wel voor open sta om hun te helpen.

Zo kreeg ik zondag uit het niks een berichtje op facebook van iemand die ik wel ken, en ook een paar keer gesproken heb. Hij reageerde op mijn post over het basisinkomen, en gaf aan ‘ooit voor zichzelf te willen beginnen’.

Toen ik zei: “ej gaaf, zin om er een keer over te ouwehoeren?” reageerde hij enthousiast en zei “ja, ik wilde er eigenlijk sowieso al wel een keer met je over praten”.

Ik besefte me toen dat er best een drempel kan zijn om me daarover aan te spreken. Dus, bij deze: drempel weg. Spreek me er maar over aan.

Drempel weg dus, wel 2 dingetjes om rekening mee te houden.

Natuurlijk heb ik meer te doen dan alleen anderen helpen; mijn gezin en werk hebben ook aandacht nodig, en ik doe nog wat extra dingetjes voor onze ondernemersvereniging en de voetbalclub waar mijn zoon speelt.

Dus, 2 dingetjes om rekening mee te houden:

  1. Of we spreken af als ik toevallig bij je in de buurt ben, of je komt naar mij.
  2. Ik heb ongeveer een uur per week beschikbaar, of 4 uur per maand.

Ik neem aan dat je dit wel begrijpt. Oh, en als je naar me toe wil komen; dat mag ook gerust ’s avonds bij me thuis hoor, of in het weekend (behalve als mijn zoon moet voetballen).

Je kunt me bereiken via Twitter, Facebook, mail (richard@merchandise.nl) of telefoon (op kantoor 0497 555 320).

p.s. nee, het kost niks.

p.s. p.s. nee, ik ga je niks proberen te verkopen. Ik ga er van uit dat als ik iets leuks voor/met jou doe, jij het ook wel een keer voor mij doet.