Selecteer een pagina

In 2009 heb ik meegedaan aan de zibb Business Challenge (en gewonnen); een wedstrijd voor ondernemers met als hoofddoel de naamsbekendheid (en omzet) van je bedrijf te boosten.

Verspreid over zo’n 3 maanden (njah, de inschrijvingen waren in juni, daarna een voorselectie via internet en nog een pitchronde in A’dam, met uiteindelijk de finale eind november, dus in totaal iets langer) heb ik met 3 andere finalisten een aantal opdrachten met een specifiek karakter uitgevoerd; een PR battle, Sales battle, Vrije battle en een finale opdracht.

Omdat al deze opdrachten als doel hadden je eigen bedrijf te boosten, werd ik een soort van ‘verplicht’ om met andere aspecten van ondernemen aan de slag te gaan dan waar ik vóór de wedstrijd mee bezig was (offreren, orderbegeleiding enz.).

Zoals ik in mijn reacties ook al zeg; hoewel het winnen van de zibb Business Challenge natuurlijk een prachtige ervaring (en bekroning van mijn deelname) was, was het juist dat terugtrekken uit het reguliere arbeidsproces en me meer gaan focussen op allerlei dingen die véél belangrijker voor ons bedrijf zijn dan het maken van offertes, die de grote winst voor ons betekenden.

Sinds mijn deelname heb ik me (ondertussen) vrijwel helemaal teruggetrokken uit het reguliere offerte/orderbegeleidingsproces en ligt mijn focus veel meer op beleidsniveau. Aangezien we sinds onze oprichting in 2003 ieder jaar minimaal 20% gegroeid zijn (ja, dus ook in de crisis) legt ons dat geen windeieren.

Ik vind het nog steeds jammer dat zibb en de Business Challenge ter ziele zijn gegaan; ik had iedere andere ondernemer deze ervaring ook gegund.

Interviews met o.a. Marketingfacts

Lees mijn interview op marketingfacts (door copywriter David Brinks), met meer informatie over het feitelijke verloop van de wedstrijd.

Filmpje van de finale

Helaas is zibb zelf ondertussen opgeheven, en is daarbij het meeste beeldmateriaal van de laatste zibb Business Challenge verloren gegaan.

Gelukkig heb ik er nog een paar kunnen ‘redden’, waaronder onderstaande impressie van de finale (gefilmd en gemonteerd door Maarten van Kessel).

Finale Zibb Business Challenge 2009 – winnaar Richard Theuws