Meer over mezelf

In den beginne…

Ik ben opgegroeid in een bedrijf aan huis, met 50 werknemers. Door een koerskeldering waren dat er opeens geen 50 meer, maar 1. Ik denk dat ik een jaar of 7 was in die tijd. Mijn vader heeft zijn bedrijf opnieuw van de grond af opgebouwd en heeft het op een mooie leeftijd weten te verkopen om te gaan genieten. Ik heb veel van hem geleerd.

Ik heb een aardig turbulente jeugd gehad. Daar vertel ik je gerust meer over, maar niet op deze plek dus. In ieder geval heb ik alleen een diploma van de Moedermavo. Toen ik midden in de 20 tot rust kwam ben ik gaan werken en heb ik tegen wil en dank carrière gemaakt. Ik vond een hele leuke vrouw, waarmee ik hele leuke kinderen heb, en we begonnen een bedrijfje, voor de hobby.

Merchandise.nl, mijn ‘andere’ bedrijf

In 2003 was dat, onze dochter was op 15 april geboren en omdat we niet persé op vakantie hoefden hebben we ons vakantiegeld geinvesteerd. De kickoff was een BBQ in de tuin met een paar vrienden die ons enorm geholpen hebben om te kunnen starten (waarvoor ik ze nog allemaal ENORM dankbaar ben).

We begonnen als kledingmerkje (jaja, shirtjes met vlammen & doodskoppen), tot vrienden vroegen of we ook merchandise voor hun band konden maken. Van daar was de stap naar promotiemiddelen/merchandise voor ‘iedereen’ niet zo groot (die vrienden hadden ook promotiemiddelen en kleding nodig voor de bedrijven waar ze werken), en dat is wat we ondertussen dus voornamelijk doen.

Nu, meer dan 15 jaar later, kan ik wel zeggen dat we dat goed gedaan hebben. We zitten nu met z’n zevenen op kantoor, hebben iedere dag plezier en groeien ieder jaar stabiel en rustig door, allemaal nog steeds van dat vakantiegeld in 2003. We zijn financieel gezond, maar nog veel belangrijker; we hebben het naar onze zin.

In 2020 zijn we moeten stoppen met Merchandise.nl – we hadden door de ziekte van mijn vrouw al wat achterstand opgebouwd en door corona viel 80% van onze omzet weg. Lees meer op de Coronakrant: Geen schaamte, maar trots na faillissement bij Richard Theuws: “Zeg gewoon dat het kut is. Zo moeilijk is dat niet.”

Muziek, creativiteit, en kwaliteit

Je hebt vast al gezien dat ik er meestal niet echt als een ‘zakenman’ uitzie; ik draag het liefst een spijkerbroek, bandshirt en eventueel een hooded sweater. Natuurlijk heb ik ook wel wat nette overhemden en zélfs een maatpak (zie hieronder), en die draag ik als ik me daar prettig bij voel.

Ik hou van punk, rock en metal, en hou me daar al zowat mijn hele leven mee bezig. Vroeger regelde ik wel eens een optreden hier en daar, en op Dynamo Open Air heb ik gewerkt als backstage security.

Mijn bedrijf, netwerk en sociale leven draait nog altijd grotendeels om muziek, maar daarnaast is het ook erg belangrijk voor me om altijd iets om handen te hebben waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

In 2009 deed ik mee aan de zibb Business Challenge, won die, en mocht me heel 2010 ‘creatiefste ondernemer van Nederland’ noemen. Oh en ik heb daar ook mijn eerste presentatie gegeven, grote ramp natuurlijk, maar ondertussen ben ik er wat beter in. Je kunt me dus ook inhuren als spreker tegenwoordig.

Door mijn brede achtergrond kom ik met allerlei mensen in aanraking; van artiesten uit binnen- en buitenland tot mensen uit de top van grote bedrijven.

Ik houd mezelf het meest bezig met de kwaliteit van mijn leven, en de levens van de mensen om mij heen. Die gaat voor mij boven alles namelijk. Met die filosofie leid ik ons bedrijf, en leef ik mijn leven.

Dus, kennismaken?

Mail me op richard@theuws.com of bel me (liefst tijdens kantooruren) op 06 144 95 130.

Twijfel je nog altijd? Dan kun je eventueel nog mijn veelgestelde vragen lezen…