Follow up overnamekandidaat Merchandise.nl

Man man man wat een hoop gave (en verontruste) reacties op mijn ‘aankondiging’ van eergisteren. Er zijn me nogal wat vragen gesteld uit verschillende hoeken, dus het leek me wel handig om die even openbaar te beantwoorden:

Ben je ziek?

Nope! Nou ja mijn rug doet het al niet meer super door mijn vroegere ‘carrière’ op de bouw en er is iets met mijn oor waar ik vorige week aan geopereerd ben, maar voor de rest geen signalen om je zorgen over te maken.

Wat ga jij dan doen?

Ten eerste; ik wil nog best een aantal jaar op dezelfde manier vooruit met Merchandise.nl hoor.

Daarna, oh man, te veel om op te noemen. Ik zou bijvoorbeeld graag wat meer tijd besteden aan de projecten die we bij Radish Concepts draaien (en op de plank hebben liggen), maar ook mijn adviespraktijkje (waar je op deze site meer over kunt lezen) heeft best potentie.

En natuurlijk, indien gewenst blijf ik gerust nog een beetje actief binnen Merchandise.nl, zolang ik nuttig kan zijn. Maar wel in een andere vorm dan nu, dus.

Hoe groot is het bedrijf?

Ja das natuurlijk een lastige om publiek te beantwoorden, maar laat ik het zo zeggen; er werken 8 mensen, allemaal met een salaris dat een stukje hoger dan gemiddeld ligt. We hebben een flink bedrijfspand, en besteden ongeveer 5% van onze maandomzet aan reclame, marketing en sponsoring.

Als je je op basis daarvan géén voorstelling kunt maken van wat er dan zo’n beetje moet gebeuren hier is het misschien sowieso niet handig als je reageert 😛

Gaat het slecht bij Merchandise.nl?

Nee. Merchandise.nl is op een hoger niveau gekomen dan we 16 jaar terug ooit hadden durven dromen.

Wel: we zijn nog lang niet waar we willen zijn, en om daar wel te komen is er meer nodig dan we nu kunnen. Er zijn meerdere wegen om op te schalen, maar we missen het kapitaal en de mensen ervoor.

Met de juiste partner is er veel meer mogelijk, en de precieze vorm waarin dat gaat passen ligt natuurlijk volledig aan die partner.

Wat is er dan mogelijk?

Wij zien ruimte op diverse verschillende vlakken, en zonder daar al te diep op in te gaan (dat komt later wel) zijn dat automatisering, e-commerce, accountmanagement, of overnames.

De afgelopen jaren hebben we al heel wat gepresteerd qua automatisering (zie o.a. festivalbandje.nl en spandoeklatenmaken.nl), e-commerce (merchplanet.com) en accountmanagement (zie lijstje klanten ;)) maar nog niet genoeg.

Vandaar dat we een partner met power zoeken.

Meer vragen?

Laat ze me gerust weten; richard@merchandise.nl / 06 48 37 22 46