Wat is een goede website?

Internet biedt ongekende mogelijkheden voor je marketing, waarbij het eigenlijk altijd begint met ‘een goede website’. In de meeste gevallen gebruik je online marketing om mensen op je website te krijgen, dus als die niet goed is, is al de rest verspilde moeite.

Maar wat is nou een goede website?

Het meest eenvoudige antwoord daarop: als ie meer oplevert dan ie gekost heeft.

Niet iedereen is succesvol op internet

Als je met een generieke lokale schoenenwinkel vol voor een eigen webwinkel gaat en dus op moet boksen tegen de Zalando’s van deze wereld geef ik je weinig kans.

Je gaat toch ook niet met een Fiat Panda aan een Formule 1 race meedoen?

Sterker nog; er zijn vrijwel geen webwinkels met generieke producten (dus; die je ‘overal’ kunt kopen) die serieuze marges draaien.

Wat kun je dan wel?

In sommige vakgebieden (waar retail er één van is) zullen de komende jaren waarschijnlijk nog steeds flinke klappen vallen. Jezelf echt proberen te onderscheiden (bijvoorbeeld door een uniek assortiment of unieke dienstverlening) is denk ik de enige mogelijkheid.

Internet kun je nog steeds prima gebruiken om reclame te maken, en als je assortiment of services uniek genoeg zijn is er ook serieus iets te verdienen met een webwinkel.

Mijn bedrijf (Merchandise.nl) heeft bijvoorbeeld juist door de inzet van (volledig geautomatiseerde) webwinkels diverse producten (buttons, festivalbandjes) een stuk meer rendabel weten te maken dan ze daarvoor ooit waren.

Zet de juiste middelen in

Het is belangrijk om een goed overzicht voor jezelf te maken:

  • Wat zijn je kwaliteiten?
  • Kun je je (ideale) doelgroep goed identificeren?
  • Hoe kun je die doelgroep bereiken?
  • Wat voor budget heb je daarvoor beschikbaar?

Uitgaande van de stelregel “tis goed als het meer oplevert dan het kost” zijn er altijd mogelijkheden, voor iedereen.

Ik denk dat ik je kan helpen

Wij bouwden voor onszelf meer dan 30 websites en webwinkels, en lanceerden meer dan 5 software-projecten. De meeste daarvan zijn hopeloos mislukt, sommige zelfs met 0 euro omzet.

Gelukkig zijn de succesvolle projecten en sites dusdanig succesvol dat ze het mislukken van de rest goedmaken. Kortom; het levert meer op dan het gekost heeft.

Daarbij, en dat is misschien wel het meest belangrijk; je moet vaak meerdere keren op een goal schieten voor je een doelpunt scoort.

Als je niks probeert weet je zeker dat het niet lukt.