Motivatie

Eerst even de korte versie

Het is nogal een lang verhaal dus als je daar geen tijd voor hebt hier de korte versie: ik geef (zakelijk en persoonlijk) advies in de breedste zin van het woord, zowel in trajecten als losse sessies. Een op een, maar ook als klankbord voor directies of commissies.

Ik zoek naar de meest simpele en toepasbare oplossingen. Kennismaking is gratis, want het moet klikken én we moeten beiden het nut van een traject samen in zien.

Door de jaren heen heb ik veel theoretische kennis opgedaan en zelf ook in de praktijk toegepast, met name in de werkgebieden op deze pagina. In 2009 won ik de zibb Business Challenge en mocht ik mezelf een jaar lang ‘Creatiefste Ondernemer van Nederland’ noemen.

Enfin, als je af wil spreken, mail dan naar richard@theuws.com of bel/app me op +316 144 95 130 en we kijken samen of ik iets voor je kan betekenen. Of lees de referenties onderaan deze pagina.

Verder met de langere versie:

Open gesprekken met eerlijke adviezen

Ik geloof dat iedereen continu met uitdagingen kampt, zowel zakelijk als privé. Ik wel in ieder geval. Het helpt als je daarover met mensen praat.

Voor ondernemers en managers ligt dat vaak wat gevoeliger; vrienden die zelf geen bedrijf of leidinggevende functie hebben begrijpen vaak dingen niet (“Jij verdient toch zat man, met je eigen bedrijf!!” enzo), bij je ondernemersvereniging of businessclub praat je ook niet zomaar overal over (je wil per slot van rekening wel zaken blijven doen met die mensen), en dan wordt het lastig.

Eigenlijk wil je praten met iemand die het aandurft om je eerlijke en misschien wel harde feedback te geven. Iemand met kennis uit de praktijk, die zelf ook met (misschien wel vergelijkbare) uitdagingen zit, of zat.

Ben ik dat? Niet voor iedereen.

Ja, misschien wel. Misschien ook niet. Het moet in ieder geval klikken. Mocht je er zelf niet uitkomen en behoefte hebben aan een ervaren sparringpartner, dan zou ik dat dus kunnen zijn.

Er is maar 1 manier om dat zeker te weten, en dat is als we eens kennismaken en een open gesprek voeren. Aan het einde van dat gesprek weten we vanzelf of het nut heeft om samen een traject aan te gaan. Zo niet, dan hebben we elkaar beter leren kennen en is ons beider netwerk weer wat verder uitgebreid. Kennismaken kost natuurlijk niets.

Win-win situatie lijkt me, toch?

Wat ik je kom vertellen.

Daar kan ik simpel over zijn: in eerste instantie echt HELEMAAL niets. Ik kom luisteren. Van daaruit zien we wel.

Ik ben geen ‘coach’ met een ‘coaching praktijk’ die je ‘7 gewoontes’ aan gaat leren die je ‘succes gaan brengen’. Daar geloof ik niet in. Geen wollige anekdotes over onbereikbare figuren die iets bereikt hebben wat tot de verbeelding spreekt.

Praktische verhalen met adviezen waar je ook écht iets mee kunt, daar gaan we voor. Simpele oplossingen, ja of nee. Normaal doen.

Waarover je met mij kunt praten?

Dat is eigenlijk best breed. De gesprekken die ik voer hebben vaak te maken met internet, sales, marketing, personeelsbeleid, waar mensen naartoe willen met hun onderneming of hun leven.

Ik heb wat voorbeelden en beschrijvingen op een rijtje gezet op deze pagina.

Als je zelf al een idee hebt waar je wel hulp bij kunt gebruiken dan kun je me dat gewoon voorleggen. Als je nog denkt “ik moet iets maar ik weet niet wat” dan proberen we er samen achter te komen.

Voor specifieke verregaande oplossingen kan ik je vaak doorverwijzen naar specialisten in mijn netwerk met een bewezen track record.

Afbeelding gegenereerd met ChatGPT

Waarom je mij aan tafel wil.

Nou, ik doe dit al heel erg lang voor ik het ‘publiek’ ging doen, en de mensen die ik hielp komen vaak terug en zijn tevreden.

Je kunt diverse referenties onderaan deze pagina (en andere pagina’s) vinden, maar vraag me er ook gerust om. Ik werkte al met kleine- en grote bedrijven, overheidsinstellingen, stichtingen, festivals. Zowel starters als gevorderden.

Wat het kost.

Nou, dat ligt er maar net aan wat je van me wil. Kennismaken (door middel van een kennismakingsgesprek) kost in ieder geval helemaal niets

Daarna besluiten we of we samen verder gaan, en zo ja, waarmee.

  • Een kortlopend traject van 3 maanden met 4 gesprekken (gemiddeld 90-120 minuten per keer) en ondersteuning via alle moderne communicatiemiddelen (mail, WhatsApp enzovoorts) zit op € 1050,- excl btw
  • Doorlopende begeleiding met 1 gesprek per maand (en ook alle moderne communicatiemiddelen etc) komt op € 200,- excl btw per maand (of € 2200 als je per jaar betaalt)
  • Voor een halve of hele dag per week bij jou in house (waar ik ook de uitvoering mee oppak) hanteer ik een uurtarief van 95 euro excl. btw.
  • Voor heidagen, in house trainingen en ander maatwerk maak ik liever een offerte.

Weet je genoeg en wil je kennismaken?

Mail me op richard@theuws.com of bel me (tijdens kantooruren) op 06 144 95 130. Natuurlijk ben ik ook mobiel bereikbaar, stuur me gerust een appje of mailtje als je liever direct privé contact met me hebt.

Toch liever eerst wat meer weten?

Laat ik dan wat meer over mezelf vertellen, zodat je een iets breder beeld van me hebt.

Reacties op mijn dienstverlening

Ik help al jaren andere ondernemers; hier kun je lezen wat ze van mijn ondersteuning vonden. Voel je ook vrij om contact met hen op te nemen om te vragen wat ze er nou zo goed aan vonden.

De voorbije weken waren héél druk met een groot project. Een project dat ik aan Richard te danken heb.
Het ging om een bestaande klant waar ik eigenlijk vanaf wou. Richard stelde voor om gewoon rond de tafel te gaan zitten en de ergernissen (van beide kanten) te bespreken.
Zodoende is het vertrouwen volledig terug gekomen. Het project is zelfs afgerond op 95u, een aantal uren dat ik daarvoor nooit had losgekregen. En bovendien: het eindresultaat mag gezien worden.
Dave Loodts - Davel

Richard was direct “to the point”, ging naar de kern van de zaak en wond nergens een doekje om. Als hij iets dom vindt, dan zegt hij dat ook! Oke… het was soms effe zweten maar deze gesprekken had ik zo nodig. Het zette mij aan om serieus na te denken over mijn verdere plannen.
Ik kan dan ook terug kijken op zeer waardevolle interacties. Bewust worden in dat wat je doet is voor iedere ondernemer een uitgelezen kans. Als je kiest voor Richard, dan kies je voor een adviseur die “echt advies” geeft!

Monique Warmoeskerken - ForBrains

Ik heb al 3 dikbetaalde coaching-trajecten gedaan en die waren serieus allemaal kut. Met jouw adviezen kan ik tenminste direct concreet aan de slag.

Stijn Oomen - Restaurant Nu