Meer over mezelf

In den beginne…

Ik ben opgegroeid in een bedrijf aan huis, met 50 werknemers. Door een koerskeldering waren dat er opeens geen 50 meer, maar 1. Ik denk dat ik een jaar of 7 was in die tijd. Mijn vader heeft zijn bedrijf opnieuw van de grond af opgebouwd en heeft het op een mooie leeftijd weten te verkopen om te gaan genieten. Ik heb veel van hem geleerd.

Ik heb een aardig turbulente jeugd gehad. Daar vertel ik je gerust meer over, maar niet op deze plek dus. In ieder geval heb ik alleen een diploma van de Moedermavo. Toen ik midden in de 20 tot rust kwam ben ik gaan werken en heb ik tegen wil en dank carrière gemaakt. Ik vond een hele leuke vrouw, waarmee ik hele leuke kinderen heb, en we begonnen een bedrijfje, voor de hobby.

Merchandise.nl, mijn ‘andere’ bedrijf

In 2003 was dat, onze dochter was op 15 april geboren en omdat we niet per se op vakantie hoefden hebben we ons vakantiegeld geïnvesteerd. De kickoff was een BBQ in de tuin met een paar vrienden die ons enorm geholpen hebben om te kunnen starten (waarvoor ik ze nog allemaal ENORM dankbaar ben).

We begonnen als kledingmerkje (jaja, shirtjes met vlammen & doodskoppen), tot vrienden vroegen of we ook merchandise voor hun band konden maken. Van daar was de stap naar promotiemiddelen/merchandise voor ‘iedereen’ niet zo groot (die vrienden hadden ook promotiemiddelen en kleding nodig voor de bedrijven waar ze werken), en dat is wat we ondertussen dus voornamelijk doen.

Het bedrijf groeide door naar een team van 12 mensen met klanten over de hele wereld. Van Google tot Starbucks, van Pinkpop tot Summer Breeze, we mochten er allemaal voor werken. In 2017 zouden we fuseren maar dat is helaas/gelukkig mislukt; we hadden daardoor wel financieel onafhankelijk kunnen worden, maar niet gelukkiger.

Toen mijn vrouw in 2019 ziek werd kwamen onze prioriteiten anders te liggen en liep onze omzet terug. In 2020 zijn we moeten stoppen met Merchandise.nl, naast de ziekte van mijn vrouw viel door corona 80% van onze omzet weg. Lees meer op de Coronakrant: Geen schaamte, maar trots na faillissement bij Richard Theuws: “Zeg gewoon dat het kut is. Zo moeilijk is dat niet.” In 2021 is mijn vrouw gestorven.

Ondertussen zijn de meeste websites verkocht aan Nimad Merchandising BV, die ik nog één dag per week ondersteun. Daarnaast heb ik in 2014 met twee partners Radish Concepts opgericht, en daar ben ik ook actief. En ondertussen hebben we daar ook een vierde partner bij 🙂

Muziek, creativiteit, en kwaliteit

Je hebt vast al gezien dat ik er meestal niet echt als een ‘zakenman’ uitzie; ik draag het liefst een spijkerbroek, bandshirt en eventueel een hooded sweater. Natuurlijk heb ik ook wel wat nette overhemden en zélfs een maatpak (zie hieronder), en die draag ik als ik me daar prettig bij voel.

Ik hou van punk, rock en metal, en hou me daar al zowat mijn hele leven mee bezig. Vroeger regelde ik wel eens een optreden hier en daar, en op Dynamo Open Air heb ik gewerkt als backstage security.

Mijn bedrijf, netwerk en sociale leven draait nog altijd grotendeels om muziek, maar daarnaast is het ook erg belangrijk voor me om altijd iets om handen te hebben waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

In 2009 deed ik mee aan de zibb Business Challenge, won die, en mocht me heel 2010 ‘creatiefste ondernemer van Nederland’ noemen. Oh en ik heb daar ook mijn eerste presentatie gegeven, grote ramp natuurlijk, maar ondertussen doe ik dat meer dan regelmatig en ben ik er dus wel wat beter in geworden. Je kunt me dus ook inhuren als spreker of dagvoorzitter.

Door mijn brede achtergrond kom ik met allerlei mensen in aanraking; van artiesten uit binnen- en buitenland tot mensen uit de top van grote bedrijven.

Ik houd mezelf het meest bezig met de kwaliteit van mijn leven, en de levens van de mensen om mij heen. Die gaat voor mij boven alles namelijk. Met die filosofie leid ik ons bedrijf, en leef ik mijn leven.

Dus, kennismaken?

Mail me op richard@theuws.com of bel me (liefst tijdens kantooruren) op 06 144 95 130.

Twijfel je nog altijd? Dan kun je eventueel nog mijn veelgestelde vragen lezen…