Veelgestelde vragen

Ik vind het altijd wel grappig, als we op één van onze sites ‘veelgestelde vragen’ opstellen is tenminste de helft (vaak meer) van die vragen helemaal nog nooit gesteld. Maar goed, het is altijd wel een prima gelegenheid om even wat extra toelichtingen te geven.

Here goes:

Hahaha moet ik je nou ook betalen als ik in de kroeg met je sta te praten?

Nee man, natuurlijk niet. Haal maar gewoon bier.

Iets serieuzer; je hoeft me pas te betalen als je zelf besluit dat je me WIL betalen voor wat ik voor je doe. Ik ga nog steeds gezellig met je lunchen of eten (of gewoon op een terras hangen), je kunt nog steeds bij me langskomen met je ideeën, kost niks, zolang je dat zelf niet nodig vindt.

Ook als we elkaar nog niet kennen is een kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Kun je iets concreter uitleggen wat je allemaal voor me gaat ‘doen’?

Nou, zoals je vast al vaker ervaren hebt in het leven; je zult ‘het’ zelf moeten gaan doen. Ik ga samen met je op zoek naar wat dat ‘het’ nou eigenlijk is en probeer je handvatten aan te reiken waardoor je zelf de stappen kunt zetten die nodig zijn.

Mochten er voor specifieke trajecten (online marketing, personeelszaken, financiering, conflicten oplossen enzovoorts) externe partijen nodig zijn dan heb ik daar een aantal specialisten voor in mijn netwerk die we eventueel in kunnen schakelen, als je er tenminste zelf niemand voor hebt.

Ik heb een briljant idee voor een onderneming maar niet de middelen om het op te starten, kun je me daarbij ook helpen?

Goh, weet je, hier lopen duizenden mensen mee rond. Een idee is nog niks, het wordt pas iets als je er iets mee gaat doen. In 999 van de 1000 gevallen zul je een prototype / proof of concept of iets dergelijks nodig hebben om anderen te kunnen enthousiasmeren je te helpen.

Heb je niks en kun je niks, dan vrees ik dat het niet mee gaat vallen. Mocht je me dat toch een keer in een adviesgesprek voor willen leggen dan kan dat natuurlijk, maar de kans is heel groot dat het antwoord hetzelfde blijft.

Mocht je wel de middelen of de juiste kennis hebben, dan kan het zeker geen kwaad om eens te praten. Binnen mijn netwerk bevinden zich diverse partijen die altijd interesse hebben om een goed plan eens door te lichten en mogelijk ook (actief) te participeren.

Welke certificaten en diploma’s heb je eigenlijk om deze diensten aan te bieden?

Ik heb toen ik klein was in België op zwemles gezeten en daar hadden ze geen ‘A’, ‘B’ en ‘C’, maar 25, 50 en 100 meter. De 250 meter heb ik niet gehaald.

Nee, als je graag een coach wil die veel geld heeft betaald voor een sticker van Tony Robbins, Simon Sinek of een andere guru, dan ken ik die ook nog wel een paar en verwijs ik je daar graag naartoe. Koop dan overigens ook meteen dit boek als broodnodig tegenwicht.

Ik heb de moedermavo en een portie gezond boerenverstand.

Hey, je zei net iets over een boek, heb je nog meer boekentips?

Yep, een HELE hoop, en het zou zómaar kunnen dat daar zelfs zo’n Simon Sinek tussenzit. Maar ook voor de boekentips geldt dat het handig is als we eerst een keer geouwehoerd hebben, dan heb ik misschien een tip die een beetje aansluit bij je behoefte die je op dit moment hebt.

Aangezien je al je hele leven in de muziekwereld rondloopt; kan ik ook bij je langskomen voor advies over mijn festival of muzikale carrière (band / solo)?

Deels wel denk ik. Op het muzikale vlak zelf ben ik er niet van overtuigd dat ik iets zinnigs ga kunnen zeggen. Het gros van de bands waar ik zelf naar luister trekt nog geen 300 man publiek, dus met mijn smaak trek je geen volle zalen 🙂

Natuurlijk ben ik de laatste 15 jaar wel veelvuldig betrokken bij de zakelijke en promotionele kant van artiesten en festivals, en verwacht ik daar wel wat zinnigs over te kunnen zeggen.

Kan ik je ook liken op facebook?

Ja nee ja, wel en niet. Ik ben persoonlijk actief op facebook (en twitter, en linkedin), en zodra we elkaar kennen ben je welkom in mijn vriendenlijst zodat je m’n honden- en kinderfoto’s kunt liken, maar ik heb geen bedrijfspagina voor deze activiteit. Denk ook niet dat ie er komt. Lijkt me zonde van de tijd, en ik wil je best een keer vertellen waarom 😉