Opvolger / Overnamekandidaat Merchandise.nl gezocht.

UPDATES

Inmiddels zijn er 2 updates voor dit artikel:
– Maart 2019 – Antwoorden op vragen
– Augustus 2019 – Bekendmaking samenwerking

Merchandise.nl is een topbedrijf, waar ik supertrots op ben. In 2003 begonnen mijn vrouw en ik een bedrijfje, voor de hobby wat shirtjes verkopen op festivals.

16 jaar later zitten we met 8 man op kantoor en werken we voor Graspop, PSV, Summer Breeze, Obituary, Roadburn, Paaspop, Jett Rebel, Booking.com, Bobbejaanland, Dynamo Metal Fest, Sony, de Verenigde Naties, Universal, Relapse Records, ambassades over de hele wereld en nog veel, veel meer.

Ik mag naar heel veel concerten, festivals, conferenties en bijeenkomsten, en ik trek het MEEEGAgoed. Ik ben echter wel 46, en de eerste (fysieke) ongemakken beginnen zich wel te vertonen.

Mijn conclusie: ik doe dit geen 10 jaar meer.

Wat doe ik geen 10 jaar meer?

Nou ja, ik mag naar veel concerten en festivals, maar het moet ook een beetje.

Soms ben ik 3 dagen lang van start tot eind op een festival omdat we er dingen doen, soms heb ik 4 festivals in 3 dagen waar ik afspraken heb, maar natuurlijk heb ik ook regelmatig gewoon gezellige dagjes en avondjes uit met bier en gezelligheid op festivals en concerten.

Oh en op maandag begint op kantoor gewoon de volgende werkweek weer, dus daar ben ik dan ook. Gewoon op mijn normale tijd (tussen 7.30 en 8.30 meestal), en heel soms slaap ik uit en ben ik er pas om 9.00.

Ik leef Merchandise.nl. 24/7, dag in, dag uit, maar wel met voldoende ruimte voor een privé-leven en ook voor andere activiteiten zoals je op deze site wel kunt zien.

Maar wel; als er overmorgen ineens shirts naar Parijs gebracht moeten worden spring ik zelf wel even in de auto. Als een festival in Duitsland wil praten over hun merch boek ik morgen een hotel. Als een merch-bedrijf in Engeland een samenwerking wil bespreken boek ik volgende week een vlucht. I’m THERE.

Dát doe ik dus geen 10 jaar meer.

Wel gerust nog 5 hoor, maar het kan geen kwaad om vast wat vooruit te gaan denken. Dat doe je namelijk steeds vaker na je 40e 🙂

Ok dus een opvolger / overnamekandidaat; een profielschets.

Alles begint bij passie, dus je moet nu eigenlijk al echt zitten te WIPPEN op je stoel van opwinding om verder te lezen.

Punt 2; het gaat tussen jou en mij echt moeten klikken. Ik wil je graag de komende 5 (of 3, of 2, wat jij wil) jaar wegwijs maken en alles overdragen, dus dan is het wel handig als we elkaar niet de tent uitvechten.

Ten derde; OF leergierigheid, OF een bult kennis van heb ik jou daar. Een combinatie van allebei zou helemaal perfect zijn.

Last but zeker not least; je zult ook kapitaal nodig hebben. Als we tot een overeenkomst komen koop je direct (een deel van) onze aandelen, en als je meer ruimte hebt om te investeren hebben we ook meer mogelijkheden hier.

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden…

Mocht jij interesse hebben vanuit een andere insteek (bijv. een strategische aansluiting bij een grotere partij of iets dergelijks) dan staan we daar ook voor open.

Waar stap je in?

Merchandise.nl is een goed bedrijf, met een geschiedenis met ups & downs. We draaien mooie en redelijk stabiele omzetten, en ik haal er een mooi salaris uit.

We zijn met niks begonnen, klassiek aan de keukentafel, en hebben al veel bereikt. We zijn echter nog lang niet waar we willen (en zouden kunnen) zijn en hebben in die 16 jaar ook wel wat mindere jaren gehad.

Op dit moment draaien we voor ongeveer 50% op onze backbone (de muziekindustrie), en de overige 50% komen uit voetbalclubs, pretparken, overheid en ook veel b2b marketingtrajecten.

Er liggen nog veel mogelijkheden, op diverse vlakken, en daar hebben we een goed (en onderbouwd) beeld van, mét plan.

Het is een beetje afhankelijk van jouw ambitie en mogelijkheden welke weg het beste gaat passen.

Je krijgt direct een team aan mensen met veel kennis die hier met veel passie werken (gemiddeld al zo’n 8 jaar) en het klappen van de zweep kennen.

Aanvullende info

We hebben diverse websites, bijv. naast Merchandise.nl ook een Engelse variant op Merchsupply.com, een webshop voor festivalbandjes, specifieke productgerichte sites voor backdrops & spandoeken, bedrukte t-shirts, speldjes & emblemen, en een complete multishop voor fulfilment.

Met (heel) veel van onze klanten hebben we vaste relaties en meer dan regelmatig contact. Zo’n 70% van onze klanten keert namelijk terug na hun eerste bestelling.

Onze missie is altijd heel simpel geweest: we willen de allerbeste en allerfijnste partner zijn. Voor onszelf, voor onze klanten, en voor onze leveranciers. Daar slagen we tot op heden redelijk tot goed in.

Interesse? Laten we koffie drinken.

Ik hoor graag van je: richard@merchandise.nl / 06 48 37 22 46.

Update: thanks voor de gave reacties allemaal. Er zijn nogal wat mensen geweest die me vragen gesteld hebben, hier kun je de antwoorden daarop lezen.