Ik schrijf jouw vacatures

Yep, zo simpel kan het zijn. Jij hebt een vacature (waar slecht/niet op gereageerd wordt), ik schrijf ‘m opnieuw voor je, en we kijken samen hoe we ‘m gaan verspreiden.

De reden waarom je mij dat laat doen is niet zo moeilijk: ik schrijf verdomd goeie vacatures. Soms wat onconventioneel, misschien zelfs ooit plat, maar goed. Zo goed dat ze het voorwoord hebben gehaald van een boek (verderop lees je daar meer over) dat gaat over hoe je goede teksten schrijft, die ook iets opleveren.

Tuurlijk wil je wat voorbeelden zien, en hoewel de meeste van mijn oude vacatures offline zijn heb ik die wel een paar. Weet jij bijvoorbeeld wat een Junior E-Commerce & Events Manager doet? En weet je ook hoe ontzettend moeilijk is om web developers te vinden? (let op; daar zijn twee vacatureteksten in verstopt ;)) Oh en van een stageplek kan ik ook wel iets maken.

Willen mensen wel voor je werken?

Als jij een bedrijf hebt waar je mensen steeds weg gaan denk ik dat je je geld beter anders kunt besteden. Laat bijvoorbeeld Marion van Loon eens bij je langs komen om te kijken of er nog iets van te maken valt. Of, als je eigenlijk wel weet dat er niet met je te werken valt, laat iemand anders de zorg voor je mensen voor zijn/haar rekening nemen.

Je ‘koopt’ geen personeel (meer) met een skivakantie of een iPad, het is tijd dat je je mensen leert respecteren en dankbaar bent dat ze voor je willen werken.

Afbeelding gegenereerd met ChatGPT

Ben je er nog? Mooi.

Okay, als je dit nog leest ben je én nog geïnteresseerd én de kans is best aanwezig dat we het met elkaar kunnen vinden (ter illustratie: dit is dus hoe ik schrijf, en hier dus -vanuit mezelf-, maar voor anderen schrijf ik vanuit *hun* oogpunt).

Dan blijft er nog 1 belangrijk ding over: wat het je gaat kosten.

Ik begin met de dooddoener uit iedere salesopleiding (en terecht): het lijkt me dat het er meer over gaat wat het je oplevert.

Maar natuurlijk heb ik een prijskaartje, en daar doe ik ook niet moeilijk over.

Ik vraag € 95,- per uur en kom eerst een gesprek met je voeren over de vacature. Gemiddeld kost me dat 1,5-2 uur exclusief reistijd, en daarna moet ik nog gaan schrijven (en volgt er nog een correctieronde). Dat kost me gemiddeld tussen de 2 en 4 uur. Kort door de bocht ben ik dus grofweg 6-7 uur kwijt aan één vacaturetekst (heb je er 2, dan is het 8-10 uur in totaal).

Omdat ik van ronde prijzen houd reken ik € 500,- voor 1 vacature en € 250,- voor iedere volgende vacature (indien de opdracht gelijktijdig gegeven wordt), en reken ik € 1,- per km voor de reis. Ik vind het essentieel om je bedrijf te bezoeken zodat ik een goede indruk krijg van wat ik kan vertellen.

Deal? App (of bel) me op +316 144 95 130 of mail me op richard@theuws.com om een afspraak te maken.

Voetnoot: je vacature moet natuurlijk ook nog verspreid worden, dat bespreken we samen zodat je daar ook keuzes in kunt maken.

Webteksten die werken (het boek dus)

Het boek heet “Webteksten die (voor jou) werken”, en is geschreven door Els Aerts en Karl Gilis van AG Consult, die sinds 2001 ondernemingen als BMW, Yoast, Carglass, Suzuki en vele anderen helpen met beter scoren op internet.

(Leuk detail is dat, hoewel we elkaar al kenden voor ze het boek schreven, niet wisten dat het mijn vacaturetekst was. Aartjan van Erkel, bekend van o.a. “Verleiden op Internet” heeft het voorwoord geschreven. Hieronder zie je hun opdracht in het boek dat ze me stuurden en de tekst)

EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR!
De tekst in kwestie (deel 1)
Ja, dan is er ook een deel 2 dus.