Spreker

Die eerste keer… Het was de eerste finale-avond van de zibb Business Challenge, door mezelf georganiseerd in 013 (yep, voor presentaties/meetings kun je daar ook terecht). BLOEDnerveus, dus mezelf maar wat moed ingedronken. Ik was als laatste aan de beurt, en al tijdens de presentatie van degene voor mij voelde ik het: ik moest plassen. Natuurlijk.

Ik kon niet weglopen tijdens de presentatie van mijn voorganger, dat zou echt niet passend zijn. Ach, het zou toch wel lukken, het was maar 10 minuten…

Nog geen 2 minuten nadat ik op het podium stond hield ik het niet meer. Ik onderbrak mijn presentatie met “Ja, sorry hoor, maar ik moet écht eerst even naar het toilet.” en liep weg.

Jack van Gelder (die de finale-avonden presenteerde) schijnt tegen het publiek gezegd te hebben dat ie dat nog maar één keer eerder meegemaakt had. Met Bennie Jolink. Ik bevind me dus in goed gezelschap 🙂

Ondertussen…

Ja, ik zal het zeggen: ondertussen heb ik geleerd het toilet te bezoeken voor ik het podium op moet.

Dat is niet het enige dat ik geleerd heb; ondertussen heb ik al tientallen keren presentaties en workshops gegeven, voor kleine en grote groepen. Ik ben overigens nog steeds wel een tikkeltje nerveus voor ik het podium op ga, maar dat is weg zodra ik in mijn verhaal zit.

Wat voor verhaal ik dan doe?

Ligt er maar net aan. Ik gaf gastlessen op de Fontys Academy for Creative Industries over ondernemerschap.

Ik ben heel veel bezig met de organische groei van ons bedrijf, het werkplezier van mezelf en de mensen met wie we werken, en ook het evenwicht vinden tussen gezond ondernemen en een gezond familieleven.

Internet is één van mijn favoriete onderwerpen; of dat nu over bloggen, Adwords, onze websites (we hebben er nogal wat), WordPress, Facebook of Twitter is. Eventueel zelfs LinkedIn… Let wel; ik ben geen ‘social media guru’, ik ben een fanatieke gebruiker. Zo fanatiek dat ik in ’99 al mijn huidige vrouw via internet gevonden heb 😉

Als je mijn blog een beetje volgt of gelezen hebt zul je wel een redelijk beeld hebben van wat ik zoal te vertellen heb. Ik ben beschikbaar voor presentaties, workshops en panelgesprekken.

WYSIWYG

Mocht je die afkorting niet kennen: What You See Is What You Get.

Een gewone vent, die gewoon zichzelf is en daar aardig over kan vertellen. Met een Brabantse tongval.

Workshop ‘Siteclinics’

Ik gaf in het verleden ook siteclinics samen met een clubje vrienden; Roy Huiskes (Internetmarketeer), David Brinks (Contentmarketeer), Arjan Snaterse (Webdeveloper) en Sander Tamaela (SEO Consultant). Voorheen kwam Joost de Valk (Yoast.com) ook nog mee, maar die is tegenwoordig iets drukker bezet.

Bij een siteclinic-workshop komen we met een aantal van deze mensen langs, en behandelen live websites van de bezoekers van je evenement op allerlei aspecten (techniek, inhoud, conversie, praktisch en zoekmachinevriendelijkheid). Dat levert waardevolle tips op voor alle aanwezigen.

Interesse? Neem contact op met je wensen

Mail me op richard@theuws.com of bel me op +31 497 555 320 om te bespreken waar je me graag voor in zou willen zetten. Ik stuur je dan een prijsopgave en dan pakken we het van daaruit op.