Wie ik ben

Ik ben dus Richard Theuws, en samen met mijn vrouw Sharon ben ik eigenaar van Merchandise.nl, waar we ondertussen met 8 mensen op kantoor allerlei producten en diensten rondom merchandising, promotiemiddelen en relatiemanagement voor onze klanten ontwikkelen.

De afgelopen 15 jaar heb ik ons bedrijf naar een niveau weten te tillen waarbinnen ik persoonlijk de ruimte heb gekregen om ook tijd te besteden aan andere dingen.

Zo ben ik in 2014 samen met David en Arjan een nieuwe onderneming begonnen (Radish Concepts), waar we ondertussen ook al met z’n zessen zijn. Bij Radish doen we gave dingen met en op het internet. Voor onszelf, onze respectievelijke ondernemingen (we hebben alle drie ook een eigen bedrijf), maar ook voor klanten.

In 2016 ben ik er nog iets bij begonnen, maar dat bleek uiteindelijk toch geen fantastische match te zijn dus die functie heb ik begin 2018 neergelegd. Dat schepte weer ruimte voor nieuwe (eigen) activiteiten, en zodoende heb ik op 06-06-2018 een eigen eenmanszaakje ‘Theuws Consulting’ ingeschreven, en nu ben ik dus te huur 🙂

Oh, en mijn vrouw is sinds eind 2015 actief in de uitvaartbegeleiding met haar bedrijf Amare, wat ze prima met haar functie binnen Merchandise.nl kan combineren.

Wat ik daarnaast gedaan heb

Ik ga je niet lastig vallen met mijn hele levensloop die van supermarkt via bouwbedrijf naar vertegenwoordiger en uiteindelijk bij ons eigen bedrijf uitkwam, ik houd het even bij wat relevante zaken.

In 2009 nam ik deel aan de Zibb Business Challenge.

Winnaar ZBC 2009

Daar moest ik voor het eerst spreken voor publiek, in een goed gevulde 013 met veel bekenden. Omdat ik nogal nerveus was dronk ik een paar biertjes, en toen ik aan de beurt was, je raadt het al… Ik moest tijdens mijn presentatie. Ja, die zin is af.

Nu, tijdens die Challenge (die zo’n 4 maanden duurde) stond ik veelvuldig op dat podium, en mijn presentaties gingen steeds beter. Ik won de wedstrijd en heb nog steeds plezier van de kennis en ontwikkeling die ik in deze periode opgedaan heb.

Daarnaast gaf ik (tot enkele jaren geleden) regelmatig gastlessen op Fontys Academy for Creative Industries, over ondernemen in de creatieve industrie, en heb ik door de jaren heen diverse stages (zowel individuele als groepen) begeleid.

Waar ik me continu mee bezig houd.

Ik kan wel voorzichtig zeggen dat ik redelijk wat levenservaring heb. Daarnaast ben ik dit bedrijf samen met mijn vrouw begonnen, voor de hobby, en hebben we het eigenhandig naar het niveau gebracht waar we nu zitten.

Toen we begonnen hadden we maar 1 doel; “leuk werken”. Iemand (internet zegt Mark Twain, Confucius, of Marcus Antonius, of misschien wel alle drie) zei ooit “if you get to do what you love, you’ll never work a day in your life”, dan dat proberen we dus waar te maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze medewerkers, onze leveranciers, en onze klanten (of toch tenminste dat ze het leuk vinden om met ons te werken). En we ‘prediken‘ het ook, vandaar deze site en het blog. Ik vertel je er ook graag face to face meer over, onderaan deze pagina zie je hoe je contact met me op kunt nemen.

Wat ik net ook al kort aanhaalde; we proberen er ook voor te zorgen dat mensen graag met ons werken. Eerlijke, langdurige samenwerkingen, waar de focus ligt op een meerwaarde aan elkaar leveren. Dat levert prettige contacten op en een stukje vertrouwen, wat naar onze mening essentieel is voor iedere onderneming.

Daarnaast ben ik zot ‘van internet’. Nadat ik in ’99 mijn vrouw in een chatbox (Zonnet, voor degenen die dat willen weten) leerde kennen ook niet zo gek natuurlijk. Maar nee, zaken als internetmarketing, SEO en web development hebben me altijd danig geïnteresseerd. Ik ben zelf nergens in gespecialiseerd, maar weet net iets meer dan gemiddeld, en dat spijker ik ook regelmatig bij (op conferenties en dergelijke, of gewoon door een avondje lekker te gaan eten met wat vrienden die dan WEL weer een specialisme hebben).

Oh ja, en ik vind het leuk om met mensen te praten, ze te leren kennen, en er van te leren. Ik ken er dan ook ondertussen heel wat, en vaak heb ik ook best een idee van wat ze in huis hebben.

Zin om een keer een bak koffie te doen? Biertje kan ook hoor 🙂

Mocht je ondertussen denken: “Goh Ries, ik vind het wel interessant wat je zegt en ik wil wel eens nader kennismaken, je weet maar nooit!”, bel me dan (tijdens kantooruren op 0497 555 320) of stuur me een mailtje op richard@theuws.com zodat we een afspraak kunnen maken, of kom een keer langs op onze sessies (zie homepage), waar we vaak onderwerpen behandelen zoals hierboven omschreven.