Update; Merchandise.nl nu en straks…

In maart heb ik twee berichten geplaatst die nogal wat impact hebben gehad. Ik zocht iemand die ons wil komen helpen en (op termijn) de teugels over wil nemen.

Naar aanleiding van de vragen die ik daarover kreeg heb ik een paar dagen later ook nog een follow up geschreven.

Daarom vandaag een update over wat er naar aanleiding van mijn berichten tot stand is gekomen en nog wat antwoorden op vragen en geluiden uit de markt.

Enorme respons, en mét resultaat!

De respons op mijn bericht was idioot gaaf! Ik ben de afgelopen maanden in binnen- en buitenland met enorm uiteenlopende partijen in gesprek geweest, zowel binnen- als buiten onze branche.

Ik heb dan ook flink wat gesprekken gevoerd, en kan met trots zeggen dat de eerste samenwerking al een feit is. Ook zijn we nog gesprekken aan het voeren met een andere partij uit weer een heel andere branche.

Samenwerking: The Workshop Safety in Reusel

Die eerste samenwerking is vast al wel duidelijk voor degenen die mij een beetje volgen; we doen namelijk al een tijdje best veel met The Workshop Safety in Reusel.

Onze bedrijven vullen elkaar enorm aan;

  • Merchandise.nl levert vooral promotiekleding en corporate fashion in grote oplages, met bijzondere technieken en vaak custom made. We hebben ontwerpers, web developers en marketing in house. Onze productielocaties zijn verspreid over de hele wereld.
  • Workshop Safety werkt bijna volledig met bestaande kleding, levert op afroep en meestal in wat kleinere oplages. Ze hebben productie, een machinepark en magazijn in house.
  • Gecombineerd hebben we een meer dan compleet aanbod voor iedere ondernemer; van pen tot parasol, maar ook van werkschoenen tot otoplastieken.

Natuurlijk is er ook een flink stuk overlap. We hebben allebei een administratie, grafische afdeling, order-intake enzovoorts. Als we samenwerken kunnen we daar veel van combineren en daar worden we allebei sterker van.

Het mooiste van het hele verhaal; zelfs al voor de samenwerking ‘officieel’ is begint het zijn vruchten af te werpen. Door onze combinatie zijn we namelijk door Roland gekozen als testlocatie voor hun eerste DTG printer.

Daarnaast zijn we met 2 hele leuke klanten in gesprek voor wie productie op afroep én een (eigen) online bestelomgeving noodzakelijk zijn, en tja, dat kunnen we samen dus ook realiseren.

Merchandise.nl ontwikkelt (zelf, in house) bestelsystemen op maat voor (relatie)geschenken, loyaltyprogramma’s of bedrijfskleding.

We zijn nog bezig om de precieze wijze / entiteit van de samenwerking vorm te geven, dus het is nog even wachten op de officiële bekendmaking / opening, maar dat die er komt is zeker.

En nog in gesprek met een ander dus.

Daar kan ik nog niet heel veel over vertellen, hopelijk is dat binnenkort anders. Ik wilde er echter niet op wachten voor deze update, aangezien ik wekelijks nog vragen krijg naar aanleiding van mijn eerdere posts.

Verder met een paar antwoorden op die vragen:

Wanneer stop je er mee?

Meest gehoorde vraag: “Hoe gaat het met de verkoop? Kun je al stoppen?”, en logisch, want de titel van mijn eerste stuk ging over een opvolger of overnamekandidaat.

Ik ben echter voorlopig zéker niet van plan om te stoppen, het was altijd al mijn intentie ‘partners’ te vinden zodat ik op termijn langzaam af kan gaan bouwen. Over 5 jaar iets heel anders gaan doen is een optie, maar geen noodzaak.

Is er meer aan de hand?

Altijd! Echter, niks om je zorgen over te maken. Merchandise.nl draait al een x aantal jaren stabiele omzetten (met ups & downs in resultaat) maar andere projecten zijn niet allemaal even goed verlopen.

Het is (o.a. daardoor) lastiger om bij Merchandise.nl écht die volgende stap in groei te zetten, die we eigenlijk wel zouden willen, en die ook een flink verschil zou maken. We zijn nu eigenlijk net te groot én net te klein tegelijk, zeg maar.

Ga (of wil) je de politiek in?

Hahahaha nee. Ik roep wel eens dat ik best in Brussel wil gaan zitten voor het geld dat er tegenover staat, maar dat is een grap (zowel dat ik het roep als die bedragen). Er is sowieso geen enkele partij waar ik me echt in kan vinden en ik ben ook geen type voor ingewikkelde overlegstructuren en halfzachte compromissen.

Wordt Theuws Consulting dan je hoofdactiviteit?

Nope, ik ben dit vooral gaan doen omdat ik er letterlijk vragen naar kreeg, en hoewel ik het supergaaf vind ligt mijn ambitie niet op persoonlijke ondersteuning. Het is wel prettig voor de afwisseling.

Ik heb er 1 dag per week voor vrijgemaakt omdat ik het leuk vind, en daar wil ik het ook bij houden.

Wat wil je nou eigenlijk echt?

Dat is eigenlijk heel simpel; veel groter worden, deels door automatisering (waar we volop mee bezig zijn) en deels door ons team te vergroten. Natuurlijk moet er aan de verkoopkant dan ook minstens diezelfde groei zijn, maar dat plan ligt er.

We hebben nu alleen niet de ruimte om de gewenste groei te financieren, dus vandaar de zoektocht naar versterking. Samen met The Workshop hebben we het team productioneel al dik in orde in ieder geval!

Vragen of opmerkingen?

Ik hou ervan om duidelijk, direct en rechtstreeks te communiceren, vandaar ook mijn ‘openbare’ berichten. Dat is onconventioneel, klopt.

Met “Dat doe je zo toch niet!?” ben ik het echter niet eens (hehe ‘story of my life’ zou ik bijna zeggen), en gelukkig heb ik daar vooralsnog qua respons ook gelijk in gekregen 🙂

Mocht je nou vragen of opmerkingen hebben, stel ze dan gerust rechtstreeks aan mij.