Doe net of je er geen zák van snapt.

Een compliment dat wij vaak krijgen over Merchandise.nl, is dat mensen onze uitleg bij bij producten en processen ‘helder’ en ‘eenvoudig’ vinden.

De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel; zodra we hier iets geschreven hebben, schakelen we al ons ‘verstand van zaken’ uit, en lezen we het stuk nog een keer. Snappen we iets niet, dan proberen we het gemakkelijker uit te leggen. Daarna vragen we vaak iemand (bijv. mijn dochter van 15) om het te lezen en feedback te geven. Eventueel passen we het dan nog een keer aan, en het stuk kan online.

Verder houden we altijd in de gaten welke vragen er vaak aan ons gesteld worden over producten/diensten, en proberen we daar dan ook uitleg over te geven. Hetzij direct op de productpaginas, hetzij op dit blog, in ieder geval ergens.

Leuke bijkomstigheid van heldere uitleg

Als je (zeker op een weblog, zoals hier) helder zaken uitlegt, heb je kans dat mensen naar je artikel gaan linken, waardoor je (o.a.) hoger gaat scoren in google. Zo komen er dagelijks mensen op dit blog terecht met de volgende zoekopdrachten:

en zo nog wel wat meer.

Meer schrijftips

Goeie inhoud op je website(s) is echt enorm belangrijk, en er zijn op dat ding dat we ‘internet’ noemen zat blogs te vinden waar je tips over het schrijven van inhoud kunt vinden. Mijn favoriet is Copytips; David geeft daar met veel vakkennis en goeie metaforen veel van zijn geheimen als succesvolle SEO copywriter prijs.

Nóg een tip!

Met alleen inhoud ben je er niet. Lees bijvoorbeeld dit artikel van Roy (al uit 2008) met allerlei randzaken die zeker zo belangrijk zijn als het schrijven van goeie inhoud.

Iets niet helemaal duidelijk?

Laat het ons weten, dan kunnen we er iets aan doen 😉

Andere blogs die ik schreef