Wie ik ben

Ik ben dus Richard Theuws, en samen met mijn vrouw Sharon was ik eigenaar van Merchandise.nl, waar we in onze toptijd met 11 mensen op kantoor allerlei producten en diensten rondom merchandising, promotiemiddelen en relatiemanagement voor onze klanten ontwikkelden.

In 17 jaar heb ik ons bedrijf naar een niveau weten te tillen waarbinnen ik persoonlijk de ruimte heb gekregen om ook tijd te besteden aan andere dingen. In 2020 zijn we door een combinatie van persoonlijke omstandigheden en de coronacrisis gestopt met onze onderneming.

Al voor ik begon aan mijn eigen bedrijf werkte ik altijd aan procesverbetering, slimmer werken, en meer klanten bereiken. Ondertussen adviseer ik al een aantal andere ondernemers en help hen bij het bereiken van hun doelen.

Wat ik daarnaast gedaan heb

Ik ga je niet lastig vallen met mijn hele levensloop die van supermarkt via bouwbedrijf naar vertegenwoordiger en uiteindelijk bij ons eigen bedrijf uitkwam, ik houd het even bij wat relevante zaken.

In 2009 nam ik deel aan de Zibb Business Challenge.

Winnaar ZBC 2009

Daar moest ik voor het eerst spreken voor publiek, in een goed gevulde 013 met veel bekenden. Omdat ik nogal nerveus was dronk ik een paar biertjes, en toen ik aan de beurt was, je raadt het al… Ik moest tijdens mijn presentatie. Ja, die zin is af.

Nu, tijdens die Challenge (die zo’n 4 maanden duurde) stond ik veelvuldig op dat podium, en mijn presentaties gingen steeds beter. Ik won de wedstrijd en heb nog steeds plezier van de kennis en ontwikkeling die ik in deze periode opgedaan heb.

Daarnaast gaf ik (tot enkele jaren geleden) regelmatig gastlessen op Fontys Academy for Creative Industries, over ondernemen in de creatieve industrie, en heb ik door de jaren heen diverse stages (zowel individuele als groepen) begeleid.

Waar ik me continu mee bezig houd.

Ik kan wel voorzichtig zeggen dat ik redelijk wat levenservaring heb. Daarnaast ben ik dit bedrijf samen met mijn vrouw begonnen, voor de hobby, en hebben we het eigenhandig naar het niveau gebracht waar we nu zitten.

Toen we begonnen hadden we maar 1 doel; “leuk werken”. Iemand (internet zegt Mark Twain, Confucius, of Marcus Antonius, of misschien wel alle drie) zei ooit “if you get to do what you love, you’ll never work a day in your life”, dan dat proberen we dus waar te maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze medewerkers, onze leveranciers, en onze klanten (of toch tenminste dat ze het leuk vinden om met ons te werken). En we ‘prediken‘ het ook, vandaar deze site en het blog. Ik vertel je er ook graag face to face meer over, onderaan deze pagina zie je hoe je contact met me op kunt nemen.

Wat ik net ook al kort aanhaalde; we proberen er ook voor te zorgen dat mensen graag met ons werken. Eerlijke, langdurige samenwerkingen, waar de focus ligt op een meerwaarde aan elkaar leveren. Dat levert prettige contacten op en een stukje vertrouwen, wat naar onze mening essentieel is voor iedere onderneming.

Daarnaast ben ik zot ‘van internet’. Nadat ik in ’99 mijn vrouw in een chatbox (Zonnet, voor degenen die dat willen weten) leerde kennen ook niet zo gek natuurlijk. Maar nee, zaken als internetmarketing, SEO en web development hebben me altijd danig geïnteresseerd. Ik ben zelf nergens in gespecialiseerd, maar weet net iets meer dan gemiddeld, en dat spijker ik ook regelmatig bij (op conferenties en dergelijke, of gewoon door een avondje lekker te gaan eten met wat vrienden die dan WEL weer een specialisme hebben).

Oh ja, en ik vind het leuk om met mensen te praten, ze te leren kennen, en er van te leren. Ik ken er dan ook ondertussen heel wat, en vaak heb ik ook best een idee van wat ze in huis hebben.

Zin om een keer een bak koffie te doen? Biertje kan ook hoor 🙂

Mocht je ondertussen denken: “Goh Ries, ik vind het wel interessant wat je zegt en ik wil wel eens nader kennismaken, je weet maar nooit!”, bel me dan (06 144 95 130) of stuur me een mailtje op richard@theuws.com zodat we een afspraak kunnen maken.