100 nieuwe dingen doen!

Vanaf 2022 ga ik ‘100 nieuwe dingen doen’. Op dit moment sta ik door alles wat er gebeurd is bijna volledig ‘vrij’ in het leven en ik heb besloten om ook echt iets met die vrijheid te gaan doen. 

De eerste 24 jaar van mijn leven was ik jong en onbezonnen. Leefde ik erop los zonder remmen. De tweede 24 jaar heb ik carrière gemaakt, ben ik een bedrijf begonnen en heb ik een gezin gesticht. Nu zijn bijna alle kinderen uit huis en het bedrijf en mijn vrouw zijn er niet meer. Dus hoe je het ook wend of keert; op naar het volgende hoofdstuk…

Om een beetje richting te geven aan die nieuwe plannen ga ik een lijst maken met ‘100’ dingen (het aantal is niet zo belangrijk) die ik op enig punt in mijn leven nog wil doen. Let wel; het is géén bucketlist en ik verbind er voor mezelf geen verplichtingen aan. Het is een richtlijn, om me te helpen niet maar gewoon ’verder te leven’.

Vandaag trap ik af met de eerste 25 dingen die ik heb bedacht:

Wat wil ik dan gaan doen?

 1. Uit Brabant verhuizen (plannen in de maak)
 2. Zelf whisky maken
 3. Aan een volledig nieuwe baan of bedrijf beginnen (plannen in de maak)
 4. Mijn GVB (golfvaardigheidsbewijs) halen
 5. Hiken door Scandinavië
 6. Aan een open mic night meedoen met een Stand Up routine
 7. (Indoor) skydiven
 8. Zangles nemen
 9. Keyboard/piano leren spelen
 10. 100 km fietsen / mountainbiken
 11. Met een band op tour gaan door Europa
 12. Het Noorderlicht zien
 13. GEEN marathon lopen (dacht eerst dat dit wel een chickmagneet zou zijn maar blijkbaar kan ik beter zeggen dat ik gewoon lekker wil koken en eten terwijl ik droom van een gezond lichaam).
 14. Een boek schrijven (plannen in de maak)
 15. Zomaar een vlucht pakken zonder planning en twee weken wegblijven
 16. Een maand vegetarisch eten
 17. Schieten met verschillende wapens (heb in dienst gezeten maar dat was toch anders)
 18. Een studie afronden met een diploma
 19. Een boot- of zeiltocht maken
 20. Koken voor daklozen
 21. Ukelele leren spelen (al begonnen)
 22. In retraite of op meditatiecursus gaan
 23. Een week in Amsterdam ‘wonen’
 24. Op ‘next level’ kookles gaan
 25. Meer vrijwilligerswerk gaan doen (ik doe al eea voor stichtingngng.nl natuurlijk)

25 is al heel wat 🙂

Heel eerlijk; zelfs 25 bleken er al veel te zijn, maar ik ga mijn best doen deze lijst verder aan te vullen. Als ik verdere stappen zet of iets gedaan heb zal ik er over schrijven en het natuurlijk ook delen op twitter 🙂

Mocht je het leuk vinden om mij en mijn ontwikkelingen te volgen; gaaf!

Andere blogs die ik schreef