Even kort over #Hashtags

Twitter zou twitter niet zijn zonder #hashtags, toch? Voor degenen die hier terechtgekomen zijn omdat ze #hashtags gegoogled hebben omdat ze niet weten wat #hashtags zijn en die de hint met steeds een #hashtag voor het woord #hashtag nog niet begrepen hebben; een #hashtag is een #hekje: #. (oh, als je het nu nog niet begrijpt, geeft niks, komt in de beste families voor).

Goed, je weet nu wat een hashtag IS, maar hoe gebruik je die dan?

To the point: je gebruikt een #hashtag op twitter om een bepaald onderwerp aan te geven, zodat je tweet gemakkelijk te categoriseren is.

Als je bijvoorbeeld een algemene vraag stelt kun je #dtv (Durf Te Vragen) gebruiken, of als je tweet met Lowlands 2012 te maken heeft gebruik je #ll12. Prima, leuk, en duidelijk, en maakt het bijvoorbeeld tijdens conferenties gemakkelijk om discussies te volgen (daar wordt dan ook vaak gecommuniceerd welke #hashtag de voorkeur heeft, zoals #SES020 tijdens Search Engine Strategies Amsterdam, je ziet de #hashtag in de zijbalk).

Nu vind ik het persoonlijk ook wel leuk als mensen #hashtags gebruiken om hun woorden kracht bij te zetten, of commentaar/grapjes te maken, zoiets bijvoorbeeld:

Flikker eens op met je #trefwoorden van #artikelen die je #verkoopt!

Kijk, dat jij een cursusje twitter for business gevolgd hebt is leuk en aardig, maar ‘wij, de rest van twitter’, zitten SOWIESO al niet op je 140-tekens-reclamefolder te wachten, LAAT STAAN dat die ook nog eens vol staat met #hashtags. En dat geldt ook voor je bio.

Zelfs ALS je nu echt puur business wil genereren (trust me, werkt niet), wat voor nut heeft het dan om #VERZENDEN, #NEDERLAND en #OFFERTE te taggen?! Doe eens gewoon niet dus. Vertel me gerust af en toe waar je mee bezig bent overigens, maar denk er een beetje over na HOE je dat doet.

#Okay?

Andere blogs die ik schreef