Waarom is jouw website zo kut?

Even voor alle duidelijkheid; als jij geen klotewebsite hebt is dit stuk niet voor jou.

Heb je dat wel, WAAROM dan? Ik heb in principe 3 langetermijnopties voor je:

  1. Leer zelf hoe je je website verbetert. Google kan je daar ALLES over vertellen, en anders heb ik wel wat leestips.
  2. Huur iemand in om je website te verbeteren. Zoek wel goed uit WIE je inhuurt, er zijn (te) veel prutsers op de markt.
  3. Zie lijdzaam toe hoe je langzaam maar zeker steeds meer klanten verliest. Tot het te laat is.

Een website is voor jou niet belangrijk zeg je?

Ik denk dat niemand kan ontkennen hoe groot de plek is die internet in de maatschappij nu al inneemt. Gisteren maakte Thuiswinkel.org nog een onderzoek bekend waaruit bleek dat 2/3 van de consumenten zich via internet oriënteert voor ie een aankoop doet.

Kennen we allemaal Geocities nog?
Daarnaast hebben steeds meer winkels in dure panden in binnensteden het moeilijk, simpelweg omdat ze moeten concurreren met vanuit industrieterreinen (lagere prijzen dus) opererende internetconcullega’s die zonder extra kosten aan huis kunnen leveren, en nog met recht van retour ook!

Ik verwacht persoonlijk dat de stedelijke winkelgebieden er over 10 jaar wel eens HEEL anders uit zouden kunnen gaan zien, en de leegstand is nu al aanzienlijk als ik me niet vergis…

Jaja, maar dat gaat over WINKELS, niet over B2B he!

Zakelijk (b2b) ligt het allemaal natuurlijk nog wel een beetje anders, en dat verschilt ook nog aardig per branche/beroepsgroep, maar ik persoonlijk bekijk wel altijd websites van bedrijven waar ik zaken mee doe. Of wil gaan doen.

Okay, die geven niet de doorslag in mijn beslissing. Tenminste, bij mij niet, of misschien wel NOG niet. Ik stam persoonlijk nog uit de tijd zonder internet, maar voor jonge ondernemers van nu ligt dat natuurlijk al heel anders.

Het is dus voor veel bedrijven nog niet te laat om aandacht te besteden aan hun website, en voor zeker zoveel andere bedrijven zelfs nog RUIM op tijd.

Er is niet eens zoveel voor nodig hoor.

Al begin je maar eens vast met een basis; als je al eens 1 of 2 pagina’s hebt die uitleggen wat je bedrijf doet (en eventueel wie er werken) en een duidelijke contactpagina, dan heb je al heel wat.

Daarna kun je op je gemak verder gaan kijken en werken (het web verandert continu en daarom zegt men ook vaak: “een website is nooit af”), dan kun je gemakkelijk binnen een jaar een fatsoenlijke website hebben.

–toevoeging–
Ik lees net dat hoogleraar e-commerce Cor Molenaar een boek heeft geschreven dat “Het einde van de winkels” heet, op Managementboek.nl kun je een interview met hem lezen: “Wie het internet negeert is ten dode opgeschreven

Andere blogs die ik schreef