Wat ik tegen LinkedIn heb.

Wel eens naar een netwerkmeeting geweest?

Nu; stel je voor dat je voor het eerst naar zo’n meeting toe gaat, binnenkomt, en begint met METEEN naar iedereen toe te lopen, met je visitekaartje in je hand, en zonder ook maar een gesprek te beginnen zegt; “HOI IK BEN RICHARD EN IK LEVER PROMOTIEKLEDING, BEDRIJFSKLEDING, RELATIEGESCHENKEN, SPANDOEKEN EN KERSTPAKKETTEN. IK WEET ZEKER DAT WE OOK IETS VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN!

Denk je dat dat werkt?

Vast niet he? Toch is dat hoe ik LinkedIn in veel gevallen ervaar (en wat op andere social media naar mijn mening ook wel eens fout gaat, zoals ik eerder al schreef, met vergelijkbare metafoor).

Gelukkig begint er veel te veranderen op LinkedIn (en de rest van social media land), en dat mag ook gezegd worden; we beginnen nu een beetje gewend te raken aan dat gelinkedin en getwitter, en in te zien dat we het spul beter kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is, of gewoon helemaal NIET te gebruiken (ook geen probleem).

LinkedIn IS namelijk wel een prachtig medium

Ik moet eerlijk zijn; LinkedIn als vraagbaak voor ondernemers is een geweldig instrument, als je tussen de ‘visitekaartjes-antwoorden’ doorleest kom je vaak veel waardevolle reacties tegen waar je als ondernemer echt iets van op kunt steken.

Ook qua contacten leggen en onderhouden zit er echt wel een meerwaarde in; ik merk toch veel mensen in mijn netwerk te hebben voor wie Twitter eigenlijk niks biedt, en die ik niet als dusdanige ‘vriend’ beschouw dat ik ze op facebook toe wil voegen.

Daarnaast heb ik in de discussies al een aardig aantal leuke nieuwe contacten opgedaan, waar soms zelfs (wederzijdse) diensten van gekomen zijn. Kortom; het werkt wel, en mogelijk zélfs voor de mensen die het op de manier gebruiken waar ik dus niet zo blij mee ben…

Tot zover deel honderdvierenzestig van mijn kruistocht om het web socialer te maken 😉

Andere blogs die ik schreef