Mag ik niet langskomen? Dan bestel ik ook niet.

Vrijwel alles wat ik via internet kan bestellen, bestel ik via internet. Of het nu producten of diensten zijn maakt niet uit.

Voor ik bestel bekijk ik websites altijd even goed, en met name de contactpagina vind ik erg belangrijk. In principe bestel ik dan ook nooit iets als er geen (bezoek)adres op een site staat (uitzonderingen daargelaten, een thuiswinkelwaarborg voldoet ook).

Een kennis van me zei laatst: “Ja, maar ik wil niet dat mensen zomaar bij me binnen kunnen stappen.” toen ik hem er op wees. Prima, maar waarom zouden ze dan wel klant van je moeten worden?

Daarbij, in de 8 jaar dat wij bestaan denk ik dat nog geen 5% van de bezoekers van onze showroom niet even gebeld heeft voor ze hier binnen liepen. Zélfs niet toen we net na onze verhuizing het spandoek dat je hier rechts ziet opgehangen hadden.

Het draait gewoon om betrouwbaarheid

Eigenlijk gaat het niet eens om dat adres hoor. Het gaat er om dat je website een solide betrouwbare uitstraling heeft en je zorgt dat je informatiepagina’s in orde zijn.

Als je op zoek bent naar meubels en je komt deze pagina met ‘algemene voorwaarden’ tegen, zou jij daar dan een stoel van 800 euro bestellen?

Guess not.

Het is allemaal echt niet zo moelijk hoor.

Bekijk je eigen site gewoon even alsof je een (potentiële) klant bent, of vraag je vader/moeder zoon/dochter buurman/buurvrouw dat te doen, en zorg dat het allemaal in orde is. Misschien word ik dan ook wel klant bij jou.

Overigens is het niet verplicht om je adres op je site te zetten, maar je KvK nummer moet er wél op!

Andere blogs die ik schreef