Werkgebieden

Internet; websites

In een ver, vér verleden bouwde ik websites voor klanten; eenvoudige recht-toe-recht-aan websites (voor de kenners; in plain HTML), in de tijd dat een website hebben nog iets bijzonders was.

Ondertussen is er voor een website die echt iets moet kunnen heel wat meer nodig dan de programmeerkennis die ik heb, maar ik weet er wel een en ander van. Zelf hebben we verschillende websites in de lucht die we allemaal zelf gerealiseerd hebben met behulp en ondersteuning van externe partijen.

Zodoende denk ik dat ik kan jou helpen bij het maken van de juiste keuzes als je voor een internet-uitdaging staat.

Als je een eenvoudige site zoekt (een ‘visitekaartje op internet’) ga je mij niet nodig hebben, maar mocht je serieus iets willen bereiken met je website dan wissel ik daar graag eens van gedachten over.

Het toekomstige succes van je website is voor een groot deel afhankelijk van de voorbereiding; wat worden de toptaken, wie zijn de bezoekers en hoe gaan we die bezoekers trekken (én op de site houden).

Eventueel begeleid ik je ook graag bij het opstellen van het plan voor je nieuwe website en eventueel bij de selectie van een geschikte partij om je site te realiseren.

Heb je een innoverend idee voor een website of platform? Dan kan ik misschien nog wel iets meer voor je betekenen; lees hier meer.

Internet; adverteren & marketing

Ik adverteer me rot op internet, en dat doe ik al sinds 2006. Adwords, facebook, instagram, video, beeld, het meeste heb ik wel geprobeerd en ik heb er ook wel een idee van wat wel en niet werkt, en voor welke producten/doelgroepen.

Ook van ‘onbetaalde’ marketing (SEO / zoekmachinemarketing) weet ik het één en het ander (zo bloggen we hier ook al sinds 2006 bijvoorbeeld, en heb ik ook kort geblogd op Marketingfacts).

Belangrijk: ik help je graag bij het maken van de juiste keuzes, maar ik ben géén uitvoerende partij. Natuurlijk kan ik je eventueel wel verwijzen naar de juiste persoon voor je Adwords, je video’s of het schrijven van je content.

Bedrijfsvoering

Ik ben geen bedrijfskundige. Verre van.

Wat ik wel kan is ‘rekenen’, en volgens mij is dat één van de belangrijkste dingen die je moet kunnen als je een bedrijf hebt (of wil beginnen).

Natuurlijk hoop ik dat je zelf echt wel in staat bent om een inschatting te maken van je kosten (overhead, personeel, reclame etc) en dat je zodoende kunt berekenen hoeveel producten of diensten je zult moeten leveren om er iets aan over te houden.

Toch spreek ik veel met mensen die gewoon keihard werken en er (te) weinig aan overhouden.

Op de één of andere manier zie ik in veel van die gevallen mogelijkheden waar de ondernemer zelf simpelweg even niet aan gedacht had. Of ik dat voor jou ook zie? Geen idee natuurlijk, maar daar kunnen we vanzelf achterkomen 🙂

Reclame & Marketing

Ja tja, dat is dus al zo’n 15 jaar mijn vak, en buiten dat hebben we voor Merchandise.nl natuurlijk ook altijd reclame moeten maken.

Door de jaren heen heb ik heel veel geleerd over allerlei aspecten van reclame & marketing, en zodoende weet ik van alles een beetje, en vooral dat het onmogelijk is om ‘alles een beetje te doen’. Beter een paar dingen heel goed.

Ik heb dan ook de mazzel dat ik een aantal vrienden heb die zwaar gespecialiseerd zijn in hele specifieke onderdelen (veel voor online) en dat ze mij altijd tips gegeven hebben waar ik zelf mee aan de slag ben geweest.

Kortom; de kans is best aanwezig dat ik je hierin kan adviseren, als daar behoefte aan is. Meestal kan ik je ook nog wel in contact brengen met mensen die je kunnen helpen bij de uitvoering.

Vacatures

De vacatures die ik voor onze eigen bedrijven schrijf leveren me ook vaak complimenten op en worden veel gedeeld op social media (extra-gratis reclame, dus!). Een voorbeeldje daarvan is deze vacature voor web developers, die me zonder er een cent aan uit te geven 5 sollicitanten opleverde waarvan er 3 eigenlijk direct geschikt zijn voor de functies die we hebben.

Voor dergelijke functies worden door de meeste zoekende bedrijven veelvuldig (dure) recruiters ingeschakeld en is het resultaat wat die behalen meestal nog bedroevend.

Werving zou dus ook een onderwerp kunnen zijn, maar eigenlijk komt er nog iets vóór die werving.

Gave werkplekken

Hoe gaaf IS jouw bedrijf nou eigenlijk? Ik snap dat je goed personeel zoekt, maar wat heb jij in huis dat ze niet heel gemakkelijk ergens anders kunnen krijgen?

  • Een laptop? Meh. Niks bijzonders. Voor high-end functies zelfs een eerste levensbehoefte. En nee, met die iPhone of iPad maak je ook geen verschil.
  • 5 euro meer per uur? BLEUGH. Je weet zelf toch ook wel dat de kans groot is dat de mensen die je hier mee trekt over een (half) jaar ergens anders gaan kijken of ze daar nóg 2 euro meer kunnen krijgen?

De wereld is enorm veranderd de laatste 20-30 jaar, en ik denk dat het daarom geen kwaad kan om eens heel kritisch te kijken naar je bedrijf en wat je voor je mensen zou kunnen doen om te zorgen dat ze iedere (werk)dag opstaan en denken ‘ik mág weer!’.

Jij hebt hun veel harder nodig dan zij jou.

En ach, er is nog wel meer hoor

Mijn zoon heeft 6 jaar lang gevoetbald. In die 6 jaar heb ik géén 10 wedstrijden gemist, en ik heb nog wel een vak waarbij de weekenden vaak ‘echte’ werkdagen zijn (festivals e.d.)

Ieder bedrijf heeft een houdbaarheid, en het is echt belangrijk om er goed over na te denken of die houdbaarheid jouw pensioen gaat halen, want anders zul je misschien (ook) andere oplossingen moeten overwegen. Waarom denk je dat ik mezelf ingeschreven heb als adviseur? 😉

Enfin, als je ondertussen nog steeds denkt ‘mwoah, ik denk niet dat het de moeite is Ries’ dan is dat ook prima.

Keer buurten kost niks, dus.

Zoals ik op andere pagina’s ook al zeg; het is het makkelijkst als we een keer kennismaken om te kijken of het klikt, anders moeten we toch geen traject aangaan samen.

Mail me op richard@theuws.com of bel me op +31 6 48 37 22 46 en we plannen een kennismakingsgesprek in.