Verkoop je ziel voor een Happy Meal.

Je komt ze nog steeds tegen; de ‘zakelijke websites’ met Adsense advertenties erin. Mocht je niet weten wat Adsense is; het zijn die ‘advertenties door google’ die je vaak op websites tegenkomt; zoals deze hieronder.

Nu moet ik heel eerlijk zijn; ik heb géén idee wat AdSense haar adverteerders oplevert, maar ik kan me simpelweg niet voorstellen dat het opweegt tegen het binnenhalen van een “gewone” klant. (let op; ik heb het dus over websites die (ook) op andere manieren inkomsten moeten genereren dan puur door advertenties!!)

Daarnaast zijn er hele batterijen websites in de lucht die voor 100% gebouwd worden om geld te verdienen met Adsense, zogenaamde MFA-sites (Wikipedia link). Gemiddeld gezien zijn dat ellendige sites met waardeloze content en eigenlijk vind ik dat Google er goed aan zou doen dat hele AdSense af te schaffen, als ze zelf écht een beter web willen.

Persoonlijk (en ik ben benieuwd naar jullie meningen hierover) neem ik een website een stuk minder serieus als het vol met dit soort advertenties staat, dan wanneer dat niet zo is.

Als mijn schatting van de inkomsten een beetje klopt wil ik dan ook het volgende advies meegeven aan site-eigenaren/zakelijke bloggers die ook ‘echt’ iets met klanten doen: “Verkoop toch niet je ziel voor een Happy Meal!

Andere blogs die ik schreef