Facebook laat niet al je berichten aan iedereen zien… Prima toch?

Ik ga er niet al te veel woorden aan vuilmaken, maar wil het toch even kort hebben over mensen/bedrijven die ‘boos’ zijn op Facebook omdat niet iedereen hun berichten ziet.

Lees eigenlijk eerst ook even: “Facebook niet langer gratis? Dat is het nooit geweest!” door @peterminkjan, waarin hij uitlegt hoe FB bepaalt wie wat te zien krijgt.

Nu: iedereen die met mij (persoonlijk) bevriend is wéét hoeveel ik op sommige dagen de lucht in stuur. Eerlijk gezegd: ik snap dat jullie soms niet GOED van me worden.

Meer dan een jaar geleden zei een goede vriendin van me: “Ries, ik vind je echt een hele aardige gast, maar ik heb je uit mijn tijdlijn gegooid want ik zag de updates van mijn andere vrienden niet meer. Het is niet persoonlijk hoor”. Ik begreep, en begrijp dat.

Nu regelt Facebook dat voor me, prima toch?

Als je dat stuk van Peter gelezen hebt, zie je dat facebook z’n best doet om te bepalen wat nou relevante informatie voor je is. Ze proberen je zoveel mogelijk dingen te laten zien die je mogelijk interessant vindt (en liket natuurlijk), en zo min mogelijk dingen die je niet boeien. Moet ook wel, want ze moeten hun advertenties ook nog ergens kwijt en daar stoor je je waarschijnlijk sowieso al aan hahaha.

Klaag nou niet dat Facebook geld wil verdienen, NA-FUCKING-TUURLIJK willen ze geld verdienen, dat begrijp je toch wel hopelijk?

Doe eens gek, koop eens een advertentie!

Als je een bedrijf bent of een bedrijfspagina beheert, doe dan eens iets terug voor de (gratis!) promotie die je van facebook krijgt. Draai gewoon eens een advertentie (let op; promoted posts schieten niet op, dat lees je hier, wéér een tip van diezelfde Peter), plaats een update die écht de moeite waard is om te delen, lezen, of organiseer een wedstrijd (en zorg er dan voor dat je je aan de regels houdt). Mijn vorige blogstukje ging overigens o.a. daarover.

Toch nog wat te klagen? Ik ben benieuwd!

Natuurlijk hoor ik graag hoe jullie er over denken: ben je het met me eens? Helemaal niet? Reageer!

Andere blogs die ik schreef