Het is voorbij met de gratis promotie.

Ik weet niet of je je al opgevallen was, maar Facebook heeft een extra ‘newsfeed’ aan het menu toegevoegd, speciaal voor paginas. Waarschijnlijk waren ze het gezeur over “Facebook laat mijn berichten niet meer aan iedereen zien, voeg ons toe aan je interesselijst!1!1!!” zó moe dat ze het nu resoluut opgelost hebben.

Een screenshotje (met ballonnetjes die aangeven hoe ik inschat dat het gaat werken):

newsfeed / pagefeed / gesponsorde berichten…

Als ik door mijn newsfeed scroll zie ik inderdaad minder berichten van (bedrijfs)paginas, wat uitzonderingen daargelaten (in mijn geval; inderdaad berichten die ik grote kans zal liken, van Paaspop, Roadburn, PIAS en StuBru).

Zoals ik in mijn vorige post over Facebook al zei: alles is er voor hun aan gelegen om de gebruiker zoveel mogelijk relevante berichten voor te schotelen. Ze begrijpen maar al te goed dat het dáár om draait. Gebruik je het puur commercieel, tja, dan vinden ze (wat mij betreft terecht) dat je maar in de buidel moet tasten om zichtbaar te zijn.

Kortom: Facebook heeft een manier gevonden om ALLE posts van je pagina weer te laten zien, alleen dan nu op een plek waarvan je geluk moet hebben dat mensen ‘m bekijken…

Andere blogs die ik schreef