What if money didn’t matter…

Ik kom net deze video tegen, die waarschijnlijk al 100 miljoen miljard keer gedeeld is, maar daar kan er dan nog wel ééntje bij.

De boodschap in het filmpje komt namelijk voor 100% overeen met de boodschap die in veel van mijn blogposts zit: laat geld je leven niet beheersen. Doe wat je leuk vindt, en doe het gewoon nu. Kijk eerst maar even:

Voor je nu direct je baan op gaat zeggen en straatmuzikant wordt…

De ‘What If’ is natuurlijk heel belangrijk he. Je hebt nu eenmaal geld nodig voor je dagelijkse rompslomp, dus tja, je zult soms (of misschien wel 40 uur per week) dingen moeten doen die je eigenlijk liever niet zou doen. Als jij nu denkt “yep, ik zit op die 40 uur per week…”, ga dan alsjeblieft morgen en overmorgen eens HELE goeie sollicitatiebrieven schrijven en naar megacoole bedrijven/organisaties sturen, want je moet zorgen dat je het naar je zin hebt.

Laat je niet afremmen.

Ik praat heel vaak met mensen die me een dilemma voor willen leggen; en mijn advies is dan altijd volledig gebaseerd op ‘wat wil je?’. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je moet doen wat je WIL doen, als het tenminste enigszins mogelijk is om dat het te doen.

We zijn allemaal geneigd om te denken in beperkingen, en problemen. En ja, er zijn altijd 100 redenen om iets NIET te doen, maar heel simpel; 1 reden om het wel te doen is genoeg. Of dat nu een bedrijf beginnen, een derde kind nemen, verhuizen, vrijwilligerswerk doen of in het kerkkoor zingen is.

Toen Sharon en ik ons bedrijf begonnen hadden we niet meer dan ons vakantiegeld te besteden. Geen businessplan, geen lening, geen kapitaal. We wilden het gewoon doen, en zouden wel zien waar het schip ging stranden.

Beste beslissing ooit.

Andere blogs die ik schreef