Waarom ik (bijna) niet meer blog…

Zo (heel) af en toe kom ik eens iemand tegen die zegt: “ej Ries, waarom blog je eigenlijk niet zoveel meer? Ik las je stukjes altijd zo graag!”. Dus maar eens uitleggen waarom, en dat doe je dan het makkelijkst in een blogstukje 🙂

Ik begon in 2006 met bloggen. Omdat David het deed, omdat Roy zei dat het slim voor ons bedrijf was (en is!), en omdat ik ook eigenlijk zát te vertellen en uit te leggen had.

Dat ging over interessegebieden, dingen die ik in mijn zakelijke en privéleven meemaakte, en natuurlijk ook heel vaak over onze producten.

Het resultaat is ook altijd echt heel duidelijk geweest, en ik ben en blijf dan ook een voorstander van ‘bedrijfsbloggen’.

Oh ja, ik zou uitleggen waarom ik (bijna) niet meer blog…

een blog zonder plaatjes is saai

De laatste 10 keer dat ik aan een blogstuk begon heb ik het niet afgemaakt of gepubliceerd. Meestal omdat het óf al ergens anders geschreven was, óf omdat ik het niet op een niveau kreeg dat ik tevreden was over de toegevoegde waarde die mijn stuk zou bieden.

Meer is het eigenlijk niet. Ik weet overigens nu al dat ik ook niet tevreden over dit stuk ga zijn, maar ik ga wél op ‘Publish’ drukken zometeen 🙂

Alternatieven zat

Er zijn ondertussen 100 miljoen miljard blogs in Nederland, van bedrijven, maar vooral van coaches, pr-bedrijven, tekstschrijvers en social media guru’s. Al die bloggers vertellen ook nog eens vaak dezelfde dingen. Sommige schrijven een stuk beter dan ik dat kan, een hele hoop anderen een stuk slechter.

Ze zijn echter wel allemaal veel fanatieker, want hun blogs zijn erop gericht om jou als klant binnen te halen of je op een advertentie te laten klikken. Voor jou, als lezer, is er niet veel verschil, buiten misschien de persoonlijke band die we hebben als je mij kent.

Tuurlijk wil ik ook nog steeds mijn klanten informeren

Ter afsluiting; ja natuurlijk wil ik ook nog steeds klanten en natuurlijk is het ook voor ons nog interessant om fatsoenlijk te blijven informeren over de diensten en producten die we leveren. dat doen we (in principe al onze medewerkers, en zelfs onze stagiair(e)s) dan ook op Brandmerchandise.nl, ons bedrijfsblog, hoewel je daar ook duidelijk kan zien dat de frequentie best wat omhoog mag 🙂

Onze nadruk ligt overigens nog veel meer op de juiste content en werking van onze sites.

Oh, en als je mijn adviezen, hersenspinsels, gerant en gezeur mist, laat het gerust weten.

Andere blogs die ik schreef