2014 was een te gek jaar!

Het is eerste kerstdag, 10.38 uur, en ik zit op kantoor.happy-new-year

Je hoeft geen medelijden met me te hebben hoor, ik ben juist dolgelukkig dat ik hier zit. Er moet nu eenmaal nog e.e.a. gebeuren voor een hele leuke klant die al snel na de vakantie zijn spullen nodig heeft (en dan kan ik ook vertellen wie het is), en dat doe ik liever even nu dan dat ik de hele kerst rondloop met “hmm dat en dat moet ik echt nog doen…”

Mijn ‘Quality Time’ met mijn familie begint vanmiddag, waarschijnlijk ergens tussen 13u en 14u, en dan kan ik er ook echt van genieten.

Maar goed, daar wil ik het niet over hebben, ik wil even terugkijken op 2014.

Hoe 2014 voor ons begon…

De eerste maanden van 2014 verliepen niet al te soepel, met als dieptepunt het verlies van een goede vriend. 2013 was, zeker zakelijk gezien, helemaal geen best jaar.

Aan het begin van 2014 hebben we dan ook een rigoreuze beslissing genomen; we hebben onze groothandel in buttonmachines en -onderdelen verkocht. Goed voor een aanzienlijk deel van onze jaaromzet, maar ook érg tijdrovend (zeker 40 uur per week), en helemaal losstaand van onze andere activiteiten.

Daarnaast ging Joris (die het meeste werk ervoor deed) in 2013 definitief zijn droom najagen, en reist hij (volgens mij nu nog steeds) de wereld rond met zijn fotocamera in zijn rugzak. Hier kun je zijn werk zien.

Ja, en de grootste aanleiding voor deze beslissing was natuurlijk om de gaatjes die in 2013 ontstaan waren te vullen.

Beste beslissing OOIT.

Dankzij de verkoop had ik de ruimte om te doen wat ik al HEEL lang wil; een ‘internetbedrijf’ opstarten(Radish Concepts, waar ik eerder al over vertelde), waarmee we ook andere dingen konden doen dan alleen ‘betere sites voor festivalbandjes, spandoeken en het bedrukken van t-shirts te bouwen.

Ondertussen zijn de eerste projecten in de lucht, zo hebben we Nie Fokke Mee Brabant nieuw leven ingeblazen, mochten we in opdracht een whisky zoeker bouwen, komt onze btw-hulp voor webwinkels waarschijnlijk nog in de vakantie af, en is onze product configurator ook bijna klaar voor release (ik schat 2e week januari).

Oh en de site van Radish zelf (RadishConcepts.com dus) zal ook wel ergens in januari een keer de lucht in gaan, maar die heeft nog niet zoveel prioriteit 🙂

Meer voordelige gevolgen.

Dankzij Radish Concepts (die ook hier op kantoor gevestigd zijn) kan Merchandise.nl haar klanten ook op maat gemaakte oplossingen bieden, zoals de loyalty-shop “Wilson”, waarmee we al hele leuke klanten hebben kunnen helpen.

Ook hebben we ons team weer verder uit kunnen breiden, nu met iemand in de buitendienst, en in januari start er nog iemand extra in ons magazijn.

Alle goeie dingen komen in drieën.

Het mooiste wat er in 2014 gebeurd is, is dat mijn vrouw besloten heeft haar hart te volgen.

Sinds we begin 2003 het idee kregen om een bedrijf te starten (want “we kunnen toch niet op vakantie omdat onze dochter geboren is, dus laten we iets leuks doen met ons vakantiegeld?!”) hebben we ons er samen continu voor ingezet. Dag in, dag uit, steeds met liefde en plezier.

In die jaren zijn onze werkzaamheden natuurlijk ook veranderd; waar we vroeger in de serre in ons huis in Dommelen als het druk was ‘in ploegen’ buttons zaten te maken om die ene spoedbestelling op tijd af te hebben, hebben we nu mensen die voor ons produceren, die offertes maken, productie begeleiden enzovoorts.

Voor mij betekende dat meer en meer dat ik me toe kon leggen op de dingen die ik gaaf vind om te doen.

Voor Sharon lag dat iets anders, haar werkgebied werd steeds kleiner, en ze begon het minder leuk te vinden.

Ze heeft dan ook vorige week de knoop doorgehakt en gaat in de loop van 2015 haar actieve functie bij Merchandise.nl neerleggen, om zich te storten op een opleiding tot uitvaartverzorgster.

Tuurlijk blijft ze wel betrokken bij Merchandise.nl, maar als het goed is zal ze eind 2015 niet vaak meer op kantoor te vinden zijn 🙂

Ik ben SU-PER-TROTS op deze (moeilijke) beslissing. Per slot van rekening roepen wij altijd dat je moet doen wat je gaaf vindt. Natuurlijk zal ik haar missen hier tegenover me, maar dat komt wel in orde.

Dus, op naar 2015!

Dus, wij gaan met heel veel zin en plezier aan 2015 beginnen, en ik hoop jullie ook.

Op dit moment rest me niets anders dan jullie, klanten, vrienden, kennissen, opdrachtgevers, leveranciers en ieder ander die dit leest, HELE fijne feestdagen te wensen, en hopelijk spreken we elkaar weer snel in 2015!

Andere blogs die ik schreef