The Queen of Rockabilly in 013 – Wanda Jackson, 11 juli a.s.

Als je mijn last.fm charts bekijkt kom je op de 7e plek Wanda Jackson tegen. Wanda was (voor zover ik weet) de eerste echte rockchick die de wereld kende.

https://www.youtube.com/watch?v=5-nT4hJDIo

In 1960 had ze aardig wat succes met “Let’s Have A Party“, en werd ze bekend als “the woman that outrocked Elvis Presley” (die 3 jaar eerder “Let’s Have A Party” uitbracht).

Over 2 weken (op 11 juli om precies te zijn) staat Wanda in 013 Tilburg, en het zal je dan ook niet verbazen dat ik dat niet wil missen; wat mij betreft hoort ze namelijk thuis in het rijtje “helden die je moet zien, liefst iedere keer dat ze komen”.

Nu wordt Wanda later dit jaar 75, en natuurlijk beweegt het allemaal wat minder soepel dan 50 jaar (!!) geleden, maar toch, als ik dit zie krijg ik echt nog steeds kippevel tot op het bot (kan dat?).

httpv://www.youtube.com/watch?v=HRIvcr-FWgY

Mocht je nog niet overtuigd zijn, check dan mijn Spotify playlist voor op kantoor, daar kun je ‘best wat’ van haar terugvinden.

Oh, en mocht je door dit stuk besloten hebben te komen dan vind ik dat echt cool om te horen en trakteer ik je op een biertje!

Andere blogs die ik schreef